VPN

Kullanabileceğiniz En İyi Ücretsiz VPN Servisleri (2018)

VPN(Virtual Private Network) terimini bir şekilde duymuşsunuzdur. Kısaca bir tanımlama yaparsak VPN, özellikle ortak Wi-Fi ağlarına bağlanırken çevrimiçi güvenliği artırmak veya belirli bir noktadaki fiziksel ağa uzaktan bağlanmak için kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca   internet kullanımını gizlemek ve yasaklı sitelere girmek veya engelli içeriklere erişim için de kullanılabilen bir ara erişim servisidir.

VPN’in çalışma mantığını da kısaca anlatmaya çalışayım. Bir VPN hizmeti, kendi sunucuları üzerinden şifreli bir bağlantı oluşturmanızı ve bu sunucuyu internette gezinmek için kullanmanızı sağlar. Bağlantı, sunucu vasıtasıyla şifrelenir ve böylelikle VPN trafiğinizi göremez. Dolayısı ile bir VPN ile IP adresiniz internet servis sağlayıcılardan dahi gizlenebilir. böylelikle, internetteki dolaşımınız kolaylıkla izlenemez.

VPN, özellikle ortak Wi-Fi noktalarına bağlanırken son derece yararlı olabilir. Herhangi bir VPN servisini kullanmak, internet deneyiminizi kısıtlayabilecek etkenlerden uzaklaşmanızı sağlar.

Avantajlarının yanında VPN’in zararları da olabilir. VPN kullanmak güvenliğinizi artırabilir ancak bazı konulardan ödün vermeniz gerekebilir. Buna tarama hızı deneyiminiz, VPN servisinizin sizi yönlendirdiği ülkeye bağlı olarak, bazı kısıtlamalar ile karşılaşabilirsiniz. Son olarak ise VPN kullanımı, kimliğinizin yüzde yüz güvenli olduğunun garanti var denemez. VPN hizmeti veren bağlantılarının şifrelendiğini ve etkinlik günlüklerini tutmadığını iddia edilsede; bir VPN kullandığınızda çevrimiçi etkinliklerinizde dikkatli davranmanız gerektiğini söylemeden geçmeyelim.

2018’in en iyi ücretsiz VPN hizmetleri

Windscribe

Windscribe VPN, rakiplerine göre “gizlilik konusunda daha dikkatli” olduklarını belirterek;  oturumunuz kapandıktan üç dakika sonra dahi tüm izlerinizi sildiğini belirtiyor.

Bedava VPN hizmeti kapsamında aylık 10 GB ve 11 sunucu konumundan faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca bir reklam engelleyici ve güvenlik duvarı hizmeti de veriyor.

Hizmeti ücretsiz olarak kullanmaya başlamak için bir kullanıcı adı, şifre ve isteğe bağlı bir e-posta(10 GB ayrılması için gerekli) ile bir hesap açmalısınız. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa Windscribe’ın sınırsız planınlarına geçebilir ve 50’nin üzerinde konumdan sınırsız veri ve bağlantı elde edebilirsiniz.

Windscribe’ı Mac, Windows, Linux, iPhone, Chrome veya Firefox uzantısı olarak kullanılabilirsiniz.

TunnelBear

Ücretsiz TunnelBear; hızlı, kolay, hafif ve kullanımı kolay VPN yazılımları ve eklentilerini sunuyor.

Ücretsiz olarak ayda sadece 500 MB veri sağlıyor. Tabiki bir ödeme karşılığında sınırsız paket kullanımı yapabilirsiniz.

Güvenlik açısından bakıldığında TunnelBear, ağdan ağa taşınırken VPN hizmeti yeniden bağlanıncaya kadar tüm trafiği engelleyen bir “Uyanık Mod” içeriyor. Ayrıca kullanıcılar, bilgisayar açılırken otomatik olarak başlayacak şekilde yapılandırabiliyorlar.

Hizmetten faydalanabilmek için, öncelikle geçerli bir e-posta adresiyle birlikte bedava bir TunnelBear hesabı oluşturulması gerekiyor.

Windows, Mac, iOS, Android işletim sistemleri ile Chrome ve Opera için tarayıcı eklentisi olarak kullanılabilir.

Speedify

Speedify, şifreli bir VPN bağlantısı varken dahi hızlı olduğunu iddia ediyor. Speedify, bağlantınızı şifreleyip aynı zamanda kullanılabilir tüm internet bağlantılarınızı birleştirerek çalışıyor.

Ayrıca katı bir “kayıt tutmama” politikasına sahip olduğunu ve bu yüzden sunucularına kalıcı hiçbir kullanıcı verisi bulunmadığını da belirtiyor.

Ücretsiz sürümünden her ay 1GB veri ile sınırlanmış durumda.tabi bu hizmetten memnun kalırsanız üst pakete ücret ödeyerek geçebilirsiniz.

Speedify; Windows, Mac, Android ve iOS işletim sistemleri ile çalışıyor.

Hide Me

Uluslararası şirketlerde güvenlik uzmanı olarak görev almış kişiler tarafından kurulan Hide Me VPN; güvenlik, şeffaflık ve gizlilik konusunda iyi bir itibara sahip olan dünyanın en popüler VPN sağlayıcılarından biridir.

Kullanıcılara ekstra güvenlik, hız ve gizlilik sunan şirket. Bloklanmış, sansürlenmiş veya h erişimi kısıtlanmış içeriklere ulaşmanızı sağlıyor.

Ücretsiz versiyonunda ile aylık 2 GB veri transferine izin veriyor. 30’un üzerinde lokasyon imkanı sunan Hide Me’nin veri sınırlamasına takılırsanız, ücret ödeyerek premium versiyonuna geçebilirsiniz.

Hide Me; Windows, Mac, iOS, Android ve Windows Phone işletim sistemlerinde çalışıyor.

Betternet

Betternet ilk kez VPN kullanacak kişiler tasarlanmış basitliğe sahip bir servis. Bu yüzden de oldukça popüler olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç kayıt tutmayan Betternet, bu yeteneğini özellikle vurgulayıp, sonsuza dek ücretsiz olacaklarını belirtiyorlar. Ayrıca veri limitinin olmaması da diğer servislerden üstün bir özelliği olarak söylenebilir.

Ancak kötü amaçlı yazılımları engelleme konusunda gelişmesi gerektiğini belirtmemizde de fayda var.

Betternet; Windows, Mac, iOS, Android işletim sistemleri ile Chrome ve Firefox için tarayıcı eklentisi olarak çalışıyor.

ProtonVPN

Siber güvenlik konusunda uzman olan kişiler tarafından hazırlanan ProtonVPN, yeni ücretsiz hizmet veren, gizlilik ve güvenlik konusunda piyasadaki en iyi VPN servislerinden bir tanesi.

Veri sınırlaması bulunmaması ve kullanıcı kaydını tutmaması, ProtonVPN’i öne çıkaran özellikler arasında yer alıyor.

Ancak ProtonVPN’in kötü yanı ise ücretsiz versiyonundaki bağlantı hızının düşük olması.