Kolunuzu dokunmatik ekrana çeviren akıllı saat: LumiWatch

LumiWatchi isimli akıllı saat prototipi, kullanıcısının koluna görüntü yansıtarak kolun bir dokunmatik ekran gibi kullanılabilmesini mümkün kılıyor. Akıllı saatin videosuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

Carnegie Mellon Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, kullanıcısının koluna görüntü yansıtarak bir dokunmatik ekran oluşturan akıllı saat geliştirmeyi başardı. LumiWatch olarak isimlendirilen saat şu an henüz prototip aşamasında olmasına rağmen kullanım şekliyle görenleri heyecanlandırıyor.

Akıllı saatin görnütü yansıtma özelliği 40 cm^2 büyüklüğünde görüntüler oluşturmak için kullanılabiliyor. Bu da sıradan bir akıllı saatin yaklaşık 5 katı büyüklüğünde bir alanın ekran olarak kullanılabildiği anlamına geliyor. Cihazı geliştiren ekip, ten rengindeki farklılıklara rağmen akıllı saatin en iyi renk kalitesini ve görüntü kalitesini sunabilmesi adına çalışmalara devam ediyor.

https://youtu.be/VJNMrulWJ3k

1.2 GHz hızında dört çekirdekli Snapdragon CPU’ya 740 mAh batarya kapasitesine, 768 MB RAM’e ve 4 GB depolama alanına sahip olan akıllı saat Android 5.1 işletim sistemini kullanıyor ve Bluetooth bağlantısı mevcut. Araştırmacılar, bu akıllı saati kısa bir sürede 600 dolara satışa sunabileceklerini düşünüyor.