kızıl gezegen

Kızıl Gezegende Metal Küreyi Andıran Bir Cisim Keşfedildi

Kızıl gezegende NASA tarafından yürütülen araştırmalar sonucu futbol topunu andıran metal bir küre saptandı.

Mars’a dair araştırmalar son birkaç yılda bir hayli artış gösterdi. Nitekim son araştırmalarda metal bir küreyi andıran cisim saptandı. Cismin saptanmasının ardından Kızıl Gezegenle ilgili birçok tartışma tekrar gün yüzüne çıkmaya başladı. NASA’nın insansız keşif aracı tarafından görüntülenen cisimle ilgili görseller gelmeye devam ediyor. Bugüne dek canlı bir yaşam formuna rastlanılmayan gezegendeki cisim Mars’ta yaşayan canlı olup olmadığı tartışmalarını alevlendirdi.

Mars’ta Daha Önce Yaşayanlar Varmıydı?

Mars

NASA tarafından yürütülen JPL programı çerçevesinde elde edilen görüntü birtakım Ufologlar tarafından tekrar yorumlandı. Uzmanlara göre bir dönem insan ırkından daha zeki varlıkların Mars’ta yaşamış olabileceğini iddia ediyor. Her ne kadar komplo teorisinden ileri gitmese de bu resim bir grup insanı heyecanlandırmışa benziyor. Bir grup insana göre ise bu cisim yalnızca rastgele oluşmuş küre şeklinde bir kayadan ibaret.

Kızıl gezegen ile ilgili ortaya atılan birçok soru gelecek yıllarda NASA tarafından yürütülecek olan Mars’a Seyahat ile cevap bulacak gibi duruyor.