KAAN A1

KAAN A1 Akıllı Telefonları Satışa Çıktı

KAAN A1 akıllı telefonlarının tanıtımından hemen sonra yeni seri akıllı telefonlar satışa çıktı. Peki, yeni telefonların özellikleri neler? Telefonlar ne kadar fiyatla satışa çıkacak? İşte detaylar.

Yerli akıllı telefon serileriyle öne çıkan KAAN, yeni serileriyle gündeme gelmeye başladı. İlk olarak KAAN N1 modeliyle gördüğümüz seri, daha sonraysa yeni seri KAAN A1 modeliyle yoluna devam ediyor. Kısa süre önce özellikleri ortaya çıkan KAAN A1 akıllı telefonlarının, şimdiyse satışa çıktığının haberleri geldi. Yerli serilerden biri olması bir yana dursun bu kez abu kez avantajlarıyla da dikkat çekmesi beklenen akıllı telefonların fiyatının açıklandığını da ekleyelim.

KAAN A1 Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?

Fiyat bilgilerin geçmeden önce KAAN A1 modelinin özelliklerinden bahsedelim. Yeni seri akıllı telefonlar orta segment akıllı telefon modellerinden biri olarak değerlendiriliyor. Yani çok üst düzey bir akıllı telefon serisi beklememek gerekiyor.

Özellikle kısmına geldiğimizdeyse ilk olarak 5 inç boyutunda ekranlarla karşı karşıya kalıyoruz. 2.5D oval hatlarıyla dikkat çeken modelin, Gorilla Glass yerine Dragontrafil Glass camlara sahip olduğunu görüyoruz. Ekran kısmında yeterli gösterebileceğimiz teknolojilere sahip olan modelin ayrıca HD ekrana sahip olduğu da görülüyor.

KAAN A1

Teknik kısma girdiğimizde de fiyat odaklı işlemciler olan MediaTek işlemcilerin kullanıldığını görmekteyiz. MediaTek MT6737 işlemci modellerine sahip olacak olan KAAN A1 telefonlarında ARM Mali-T720 grafik birimleri de kullanılıyor. Tüm bu özelliklerin fiyat performans odaklı serileri işaret ettiğini de görmekteyiz.

RAM kısmında da yine fiyat performans odaklı seçimler yapan KAAN A1 modellerinin 2 GB RAM bellek miktarı ve 16 GB depolama alanı bulunmakta. 4 çekirdekli işlemcilerle beraber 2 GB RAM bellek miktarının yeterli bir performans ortaya koyması bekleniyor. Tek arka kamera kullanımına yer veren modelin, ortalanmış arka kamerasının 13 MP çözünürlüğe sahip olduğunu ve hemen alt kısmında da parmak izi sensörlerinin bulunduğunu da ekleyelim. 2300 mAh değerinde pillere ve Android 7.0 işletim sistemine sahip olan telefonların fiyatıysa 950 TL olarak açıklandı.