iTunes Muzik Aktarma 1

iTunes’da Nasıl Müzik Aktarılır?

iTunes, Apple Corporation tarafından geliştirilen ve bir Mac veya PC’ye indirilebilen ücretsiz bir programdır. iTunes’u iPod, iPad veya iPhone’da da kullanabilirsiniz. iTunes’u indirdikten sonra, parçaları iTunes arşivinize kopyalayabilir veya Apple iTune mağazasından müzik satın alabilirsiniz. Ses CD’lerinden iTunes’a nasıl müzik ekleyeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

iTunes Uygulamanızı Açın

Bilgisayarınızın CD sürücüsüne bir CD yerleştirin. CD’yi almak isteyip istemediğinizi soran bir iletişim kutusu açılacaktır.

CD’nin içeriğinin tamamını iTunes arşivinize aktarmak istiyorsanız Evet’i seçin.

CD’nin içeriğinin yalnızca bir kısmını içe aktarmak istiyorsanız Hayır’ı seçin. Ardından, almak istemediğiniz parçaların kutularına tıklayın; böylece artık içlerinde çarpı işareti kalmaz.

CD’yi İçe Aktar’ı seçin. ITunes parçaları ithal edecek.

iTunes Müzik

Bilgisayarınızdan ITunes’a Bir Müzik Dosyası Eklemenin Yolu

iTunes uygulamanızı açın. Tercihler’i seçin ve Gelişmiş sekmesini açın. Varsayılan ayarın, kitaplığa eklerken dosyaları iTunes Music klasörüne kopyala olduğundan emin olun. Tamam’ı tıklayın.

Dosya menüsünden Kitaplığa Dosya Ekle’yi seçin. Mac’te Kitaplığa ekle’yi seçin.

Kütüphanenize göz atın ve iTunes’unuza eklemek istediğiniz müzik dosyasını seçin. ITunes şimdi seçilen dosyayı iTunes müzik klasörüne kopyalayacaktır.

iTunes Mağazasından Nasıl Müzik Satın Alacaksınız?

Apple Web sitesindeki iTunes mağazasına erişin.

Apple’ın sunduğu mevcut kategorilere bakarak istediğiniz müziği seçin.

İstediğiniz müzik türüne tıklayın ve ardından iTunes’unuza koymak istediğiniz kesin parçayı bulun.

Üzerine tıklayın ve ödeme talimatlarını izleyin. Bunun için ödeme yapıldıktan sonra, müzik otomatik olarak iTunes’unuza indirilecektir.