Apple iTunes 1

iTunes Önümüzdeki Birkaç Gün İçinde Kapanabilir

Apple’ın bir süredir iTunes kapatmasını bekliyorduk, farklı uygulamalara bölmek için ve teknoloji şirketi toplu harekete geçiriyor gibi görünüyor, Apple’ın medya planının yeni yüzünü göreceğimizi düşünüyoruz.

iTunes Dönemi Bitiyor

Reddit kullanıcısı / MalteseAppleFan tarafından fark edildiği gibi, iTunes Instagram hesabı tüm içeriğini sildi. Ayrıca iTunes Twitter hesabı da neredeyse bir hafta içinde güncellenmedi ve iTunes’un Facebook sayfasındaki tüm yayınlar da güncellendi çıkarıldı.

iTunes

Apple’ın iTunes’u Apple Music ile değiştirmeyi planladığını duyduk ve muhtemelen iTunes’un diğer içeriğinin Apple TV Plus gibi Apple’ın diğer platformlarına taşınacağını tahmin ediyor.

iTunes’un sosyal medya hesaplarını kapatmak, tüketicilerin yalnızca iTunes’un yeni uygulamalarının hesaplarını takip etmesini sağlar, bu nedenle Apple’ın bunu yapma adımları önümüzdeki birkaç gün içinde iTunes’un kapanışını duyabileceğimizi gösteriyor. iTunes Twitter ve Instagram hesapları zaten Apple TV hesaplarına işaret ediyor, bu yüzden bu hareket zaten hareket halinde olabilirdi.

Bu adımda, Apple, yazılımı ilk tanıttıktan 18 yıl sonra, her şeyi kapsayan bir medya uygulaması olarak iTunes’u etkin bir şekilde kullanımdan kaldırıyor. Bu bir dönemin sonu gibi görünebilir, ancak gerçek şu ki iTunes dönemi uzun zaman önce sona erdi.

Apple CEO’sunun sonuncusu Steve Jobs, 2001 yılının Ocak ayında Macworld Expo’da iTunes’u ilk kez duyurduğunda, uygulamayı CD’leri sökmek ve müzik kitaplıkları düzenlemek için tasarlanmış uygulamalar olarak adlandırılan müzik kutusu yazılımı olarak adlandırdı. Jobs, “iTunes, diğer tüm müzik kutusu uygulamalarından kilometrelerce ileridedir ve son derece basit olan kullanıcı arayüzünün dijital müzik devrimine daha da fazla insan getireceğini umuyoruz” dedi.

Apple’dan Yarın Açıklama Bekleniliyor

Apple’ın hafta boyu sürecek geliştirici konferansı WWDC 2019, 3 Haziran’da başlıyor ve Apple’dan, iOS 13, MacOS 10.15, WatchOS 6 ve daha fazlası gibi yeni yazılım ve donanım yükseltmelerini duyurmasını bekliyoruz. TechRadar tüm haftanın haber raporunda olacak, bu yüzden Apple’ın geleceğini öğrenmek için bizi takip etmeye devam edin.