Iphone'un En Son Sürümü Olan İOS 14.2'de Gelen Yenilikler Neler?

Iphone’un En Son Sürümü Olan İOS 14.2’de Gelen Yenilikler Neler?

Akıllı telefonlarda ciddi bir pazar payına sahip olan Apple piyasaya yeni cihaz sunmanın yanı sıra piyasada bulunan cihazlarını da sürekli güncellemekte ve performanslarını artırmayı hedeflemektedir.

Apple Iphone ya da diğer Mac Book, ipad gibi ürünlerinin tamamında kullanıcılarına ios işletim sistemi sunarak güçlü performans, özel yazılım ve donanımlar kullanmayı vaat etmektedir.

Her yeni ios yazılım güncellemesinde bir önceki yazılımın eksikleri tamamlanmakta ve geliştirilmektedir.

Biz sizin için bu yazımızda en son sürüm olan 14.2’nin özelliklerinden bahsedeceğiz.

İos 14.2 kullanıcılarına yüz ifadeleri, eşyalar, hayvanlar, yiyecekler gibi 100’den fazla emojie ve açık ve koyu mod sürümü ile yeni duvar kağıdı özelliklerini sunuyor. Ayrıca müzik tanıma sistemi olan Shazam’da bu sürümde denetim masasına eklenen ve kullanıcılar tarafından en çok sevilen özelliklerden biri haline geldi.

Ayrıca Airpods ve Airpods Pro kullanıcılarının en çok işine yarayacak olan optimize edilmiş pil özelliği ile de pilin genel ömrünü uzatmak için birtakım yenilikler eklenmiştir.

İphone 12 için deri kılıf desteği, ses yüksekliği işitme duyularınızı olumsuz etkileyebilecek bir düzeyde ise ses düzeyi uyarı bildirimi gibi özellikler yeni eklenen özelliklerdir.

Iphone'un En Son Sürümü Olan İOS 14.2'de Gelen Yenilikler Neler?

İOS 14.2 Bir Önceki Sürümle Neleri Düzeltti?

Apple piyasaya sürdüğü ürünlerini de geliştirmeyi hedeflediği için bir önceki sürümlerindeki hataları da yeni çıkardığı sürümlerle düzeltmektedir.

İos 14.2 ‘de ise;

  • Kamera başlatıldığı esnada vizörün karanlık görünmesi sorununu,
  • Kilitli olan ekranı açmak için parola girildiğinde klavyenin bazı dokunmaları algılayamaması
  • Anımsatıcıların geçmiş zamanları göstermesi
  • Netflix izlerken videolarda ekranın siyah olması
  • Gelen aramalar sebebi ile sesli not kayıtlarının kesilmesi

gibi temel hatalar düzeltilmiştir.

İos Yazılımları Hakkında Bilmedikleriniz

İos Apple’ın kendi ürettiği ürünlerinin tamında kullanılmasını sağlayan özel olarak hazırlanan bir işletim sistemidir. Bu işletim sistemi Apple dışında hiçbir cihaza yüklenemez ve kullanılamaz.

Bu sistem kapalı ve özel bir sistem olduğu için diğer akıllı telefonlarda olduğu gibi Google hesabınızla Apple marka bir ürünü kullanamazsınız. Apple için özel Icloud hesabı açmanız gerekir.

Bu da tüm özel hayat ve kişisel bilgilerin bulunduğu cep telefonlarımızı daha güvenli hale getirmektedir.