iPhone Xun diger iPhonelardan Farki Ne

iPhone X’un diğer iPhone’lardan Farkı Ne?

Apple iPhone’un 10. yılına özel üretilen ve kısa süre önce ön siparişe açılan iPhone X, 24 Kasım yani yarın mağazalarda satışa çıkacak. Peki iPhone X’un diğer modellere göre yenilikleri veya farkları neler?

iPhone X adını taşıyan yeni akıllı telefon kısa süre önce duyurulmuş ve tasarım ile özellikler konusundan oldukça fazla beğenilmişti. Hatta şimdiden yurt dışı cihazlar ülkemizde karaborsadan satışa çıktı. Fiyatıyla daha evvelden sizlere aktarmış olduğumuz bilgilerden ziyade bugün yenilikleri veya farklı ele alacağız. İşte detaylar…

TELEFON KAPATMA TUŞU DEĞİŞTİ

iPhone X’da ilk olarak söylemek gerekirse büyük yeniliklerin başında Güç tuşu sağda yer alıyor ancak tek başına kapatmaya yaramıyor. Telefonu kapatmak için hem sağda yer alan güç tuşuna hemde ses aç veya kapa tuşlarından birine aynı anda basmanız gerekiyor.

PİL GÖSTERGESİ BELLİ BİR SÜRE YÜZDELİK GÖSTERİLMEYECEK

Bir diğer yenilik ise alışkanlık bozuyor. Tüm iPhone’larda olan yüzdelik şarj göstergesi ilk zamanlarda görülmeyecek. Sadece pil göstergesine bakarak durumu anlamanız gerekiyor. Yüzdelik batarya ömrünü bilmek için cihazı biraz kullanmanız şart.

BLUETOOTH SİMGESİ AÇIK OLMASINA RAĞMEN EKRANDA GÖSTERİLMİYOR

Bir diğer konu ise Bluetooth olarak karşımıza çıkıyor. Daha önceden açtığımız Bluetooth ekranın bir yerinde kendini gösteriyor ve açık olup olmadığını anlayabiliyorduk. Şimdi ise daralan üst ekrandan dolayı Bluetooth simgesi artık yok.

HOME TUŞU YOK, EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ÇEKME DEĞİŞTİ

Yeni iPhone’da home tuşu olmadığı için ekran görüntüsü çekme olayı tamamen değişiyor. Bundan böyle yeni telefonda ekran görüntüsü almak isterseniz Güç tuşuna ve Ses açma tuşuna aynı anda basmanız gerekecek.