iPhone XR 1

iPhone XR: Apple Pil ve iMessage Güvenliğini Destekliyor

İki yeni reklamda, Apple “iPhone’da en uzun pil ömrü” ve iMessage yoluyla gönderilen mesajların şifrelenmesini gösteriyor. İki iddiayı kısa bir gerçeklik testine tabi tutuyoruz.

iPhone XR: Tüm iPhone’lar Arasında En İyi Pil Ömrü?

Testimize göre, iPhone XR aslında tüm iPhone’ların en iyi pil ömrünü sunuyor. WiFi testinde, XR 910 dakika boyunca gururla bekletebilirken, dizilimin geri kalan modelleri önemli ölçüde geriledi: XS 570 dakikaya, XS Max en büyük 742 dakikaya, 8 Plus 657 dakikaya ulaştı. İPhone XR’nin tüm iPhone’ların en iyi batarya ömrüne sahip olduğu iddiası, dolayısıyla onaylayabiliyoruz.

iPhone XR

Rekabetle kıyaslandığında bile Apple, hem Galaxy S10 (427 dakika) hem de Huawei P30 Pro (838 dakika), ikinci durumda çok yakınsa bile yenilebilir.

Son zamanlarda, bir İngiliz tüketici koruma örgütü, iPhone XR’nin Apple tarafından vaat edilen pil ömrüne ulaşamadığı sonucuna varmıştır. Testin kesin parametreleri verilmediğinden, bu rapor dikkatli kullanılmalıdır ancak, sürenin kullanıma bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceği açıkça belirtilmiştir.

iMessage Şifreleme

Apple’ın iMessage mesaj servisi mesajları “uçtan uca” esasına göre şifreler, böylece her mesaj cihazdan ayrılmadan önce bile anlaşılmaz veri bloklarına girer. Bu sadece alıcıda tekrar bir araya getirilir, böylece içerik orada yakalanamaz. Bu, hizmeti geleneksel e-postalardan daha güvenli veya Slack gibi daha az şifreli servislerden yapar.

iphone xr imessage

Elbette, bu yalnızca alıcı güvenilir olduğu sürece geçerlidir – mesajlar süresiz olarak saklanabilir ve ekran görüntüleri ile kolayca paylaşılabilir. Ek olarak, iCloud genellikle birden fazla kullanıcı cihazında ve bulutta mesajları senkronize ederek potansiyel güvenlik açıkları oluşturabilir – sonuçta, bu cihazlardan birine erişmek tüm mesajları görüntülemek için yeterlidir.