iPhone X mi Yoksa iPhone 8 Plus mı Almalı?

Apple ürünlerinden vazgeçemeyen ve yeni bir iPhone almak isteyen akıllı telefon kullanıcılarının belki de en çok üzerinde düşündüğü konulardan biri de iPhone X mi yoksa iPhone 8 Plus mı almalıyım sorusunun yanıtı olsa gerek.


Bir çok özelliği ve fiyat farkı ile iPhone X’i tercih etmek mantıklı mı? Gelin beraber değerlendirelim.

Öncelikle iki telefon arasındaki farklara bakalım.

En önemli konu fiyat: iPhone X 6100 TL’ye alınabilirken, iPhone 8 Plus 4800 TL’den alıcı buluyor. Aradaki fark oldukça fazla olduğunu kabul etmek gerek. Bu fark ile extra olarak alabileceğiniz yan aksesuarları düşünebilirsiniz. Burada ki karar sizin zevkinize kalmış bir durum.

iPhone 8, iPhone X’e oranla küçük bir ekrana sahip olmasına rağmen, ölçüleri ile daha büyük. Dolayısı ile elde daha fazla yer kaplıyor ve ağırlığı da daha fazla.

iPhone 8, ana ekran tuşuna sahip; bu tuş sayesinde bir dokunuşla ana ekrana ulaşabiliyorsunuz. iPhone X’de ise kaydırma hareketlerini kullanmanız gerekiyor.

Kamera açısından bakıldığında ise iPhone 8, iPhone X ile hemen hemen aynı olsa da iPhone X’in ufak bir üstünlüğünün olduğu söylenebilir. Olay selfie çekiminde ise iPhone X’in ön kamerasının önde olduğu söylenebilir.

iPhone X’de kullanılan yüz haritalandırma özelliği, iPhone 8’de bulunmuyor. Pil ömrüne bakıldığında ise iPhone 8 Plus öne çıkıyor.

Bu farklar için sizce 1300 TL daha fazla ödemek mantıklı mı? Bizimle yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.