iPhone SE 2 1

iPhone X yerine iPhone 7 almak için 9 sebep

Apple’ın amiral gemisi iPhone X’i satın almak istiyorsunuz ancak yüksek fiyatından ve diğer özelliklerinden ötürü seçiminizi doğruluğundan emin değil misiniz? Bu yazımızda iPhone 7 almanın sizin için daha uygun olabileceğini gösteren 9 sebebi ele aldık.

Telefonunuzu değiştirmek istiyorsunuz ve yeni bir Apple almakta karar kıldınız, ancak model konusunda emin değil misiniz? Merak etmeyin, TeknoEkip sizi bu kararsızlıktan kurtarmak için burada! Bu yazımızda Apple’ın amiral gemisi iPhone X’i tercih etmeyi düşünenleri bu modelden vazgeçirecek ve iPhone 7 almaya yönlendirecek 9 sebepten bahsettik. İşte paranızı cebinizde tutmanızı sağlayacak o sebepler:

1- iPhone X’in yüksek fiyatı

 

Elbette bu sebebi en üst sıraya yerleştirmemiz gerekiyordu çünkü iki model arasında koca bir fiyat farkı yer alıyor. Unutmayın; kararsız olduğunuz durumda daha ucuz modeli satın alıp pişman olmak, pahalı modeli alıp pişman olmaktan çok daha iyidir. Şunu da belirtmek gerekiyor ki yaklaşık 3000 TL fiyat farkından bahsediyoruz. Yani azımsanacak bir fark değil.

2- iPhone 7’nin renk seçenekleri

iPhone 7 Renk seçeneği

iPhone kullanıcılarının büyük bir bölümü cihazlarının dış görünüşüne oldukça önem veriyor. Eğer siz de dış görünüşe önem verenlerdenseniz amiral gemisi yerine daha fazla renk seçeneğine sahip olan iPhone 7’yi tercih etmelisiniz.

3- iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

iPhone 7 boyut

Alacağınız cihazın boyutları konusunda seçiciyseniz iPhone 7 iki farklı modeliyle seçim yapmanıza yardımcı olabilir. Öte yandan amiral gemisinin şu anda yalnızca bir adet modeli mevcut ve bu modelin 5.8 inç’lik ekranı bazı kullanıcılar için biraz büyük olabilir.

4- OLED ekran vs Retina ekran

iPhone 7 Retina ekran

iPhone X’in OLED ekranıyla kullanıcılarından olumlu not almayı başardığını biliyoruz, ancak iPhone 7’nin de küçümsenmemesi gereken Retina ekranı mevcut. Eğer cihazınızı ekranın ön plana çıktığı işlemlerde (örneğin film izlemek) sıklıkla kullanmayı düşünmüyorsanız OLED ekran için fazladan ödeme yapmanıza gerek yok.

5- Ekran çentiği

iPhone X ekran çentiği

Essential Phone ile ortaya çıkan ve daha büyük ekran-gövde oranına ulaşmayı amaçlayan üreticilerin yeni favorisi haline gelen ekran çentiği, tasarımı olumsuz etkilediği nedeniyle birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Senelerdir benzer iPhone tasarımını kullanan Apple, yeni amiral gemisinde çentikli tasarımı tercih ederek birçok kullanıcısından olumsuz not aldı. Siz de çentiği beğenmeyenlerdenseniz iPhone 7 sizin için doğru tercih olacaktır.

6- Touch ID > Face ID

iPhone X Face ID

Her iki teknolojinin de gayet iyi bir şekilde çalışmasına rağmen Touch ID bazı açılardan Face ID den daha üstün. Apple her ne kadar Face ID teknolojisinin kusursuz çalıştığını iddia etse de bazı durumlarda bu sistemin kan bağı olmayan kişileri bile karıştırdığı biliniyor. Touch ID bu konuda çok daha başarılı, daha az şarj tüketiyor, daha hızlı çalışıyor ve elbette Touch ID donanımı, Face ID donanımına kıyasla çok daha ucuz. Tabii ki bu fark da cihazın fiyatını aşağı çekiyor.

7- Kamera performansı

iPhone X arka kamera

iPhone X’in sektördeki en iyi kameralardan birisine sahip olduğu söylenebilir, ancak donanımsal özellikler açısından kıyaslandığında iPhone 7 ve X’in arka kameraları arasında büyük bir fark bulunmuyor. Her iki model de f/1.8 diyafram açıklığı bulunan 12 megapiksel kameraya ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Elbette fotoğraf çekim kalitesi açısından bazı farkların mevcut olduğu söylenebilir ama yalnızca gördüğü güzel şeyleri çeken bir kullanıcı için her iki model de yeterli olacaktır.

8- Selfie’ciler; ön kameralar da hemen hemen aynı

iPhone X ön kamera

Apple’ın TrueDepth kamera sistemiyle diğer iPhone modellerinin bir adım ötesine geçen amiral gemisi, aslında donanımsal açıdan iPhone 7’den çok da farklı bir kameraya sahip değil. Akıllı telefonun Face ID, Animoloji gibi özelliklere sahip olduğunun farkındayım, ancak bu özellikleri kullanmayı düşünmeyen ve yalnızca selfie çekmek isteyen bir kullanıcı açısından X ve 7 arasında büyük bir fark bulunmuyor.

9- iPhone 7 = iOS = iPhone X

iPhone X iOS

Birçok Apple kullanıcısı, yalnızca şirketin telefonlarında bulunan işletim sistemi, yani iOS için Apple’a olan bağlılığını sürdürüyor. Çoğu kullanıcıya göre Android’den daha basit ve kullanışlı olan iOS, iki modelden hangisini seçerseniz seçin aynı olacaktır.