iPhone X ve Galaxy S9 satışları Güney Kore’de dibi boyladı

Samsung ve LG gibi büyük akıllı telefon üreticilerinin ülkesi olmasından dolayı sektörün en çok dikkat çeken ülkelerinden birisi olan Güney Kore’de Galaxy S9 ve iPhone X satışları hiç olmadığı kadar düşmüş durumda. Akıllı telefon satışlarının neden azaldığı tam olarak bilinmiyor.

Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de Galaxy S9 ve iPhone X satışları tam anlamıyla dibi boyladı. Asya bölgesine odaklanan Çinli akıllı telefon üreticilerinden ötürü son birkaç senedir zor zamanlar geçiren Samsung ve Apple, satışların düşmesinden en çok etkilenen şirketler oldu. ET News tarafından paylaşılan bir rapora göre Apple, Güney Koreli operatör şirketleriyle yaptığı anlaşma dahilinde yalnızca 475.000 adet iPhone X satışı gerçekleştirebildi. Aralık ayında 163.000 seviyesinde olan satışlar, Şubat ayıyla birlikte 70.000 civarına gerilemişti ve şu an rekor seviyede düşük düzeyde.

Öte yandan Samsung’un da satışlarında büyük bir gerileme gözleniyor. Apple’ın amiral gemisine kıyasla çok daha iyi olmasına rağmen Galaxy S9 serisinin operatör anlaşmalarıyla yapılan satışlarının 707.000 civarında olduğu belirtildi. Bu satış rakamlarının yüksek olduğu söylenebilir ancak Samsung’un kendi ülkesinde genel olarak çok daha yüksek rakamlara ulaştığı biliniyor. Örneğin aynı sürede Galaxy S8 serisinin satış rakamları 1 milyonu aşmıştı.