iPhone X Plus ucuz iPhone

iPhone X Plus ve ucuz iPhone modelinin tasarım detayları sızdırıldı

6.5 inç ekranlı iPhone X Plus ve 6.1 inç ekranlı ucuz iPhone modellerine ait tüm tasarım detayları sızdırıldı.


Yalnızca birkaç ay sonra yapılacak Apple lansmanında üç yeni iPhone modeli görmeyi bekliyoruz. Bu modeller arasından en çok dikkat çekenler iPhone X Plus olarak isimlendirilen, şirketi yeni amiral gemisi ve elbette ucuz iPhone modeli. Akıllı telefon kılıfları üreten Ghostek, merakla beklenen bu iki modelin tüm tasarım detaylarını paylaştı. İşte yeni modellerin tasarımı hakkında bildiklerimiz:

iPhone X Plus

6.5 inç ekranıyla bugüne kadar satışa sunulmuş diğer modellerden çok daha farklı bir boyuta sahip olacak yeni amiral gemisi, 19:9 formatında OLED ekranıyla ve üç arka kamerasıyla ön plana çıkıyor. Telefonun 157.2 x 77.1 mm ölçülerinde olması bekleniyor. 5.5 inç ekranlı iPhone 8 Plus 158.4 x 78.1 mm boyutlarındaydı, yani Apple’ın telefon boyutunu neredeyse aynı tutarak ekranı oldukça büyüteceği söylenebilir. Çelik çerçeveye sahip olması beklenen telefonun 202 gram ağırlığında olacağı tahmin ediliyor. Bir telefon için ağır sayılabilir, fakat sağlam bir koruyucu çerçevenin birkaç gram fazladan ağırlık yapmasından kullanıcıların şikayetçi olacağını sanmıyorum.

iPhone X Plus

Ucuz iPhone (iPhone 9)

Bazı kaynaklarda iPhone 9 olarak anılan bu modelin 6.1 ekrana ve tek bir arka kameraya sahip olması bekleniyor. Eski iPhone modellerini satın almaya sıcak bakmayan kullanıcılar için üretilen iPhone 9, en yeni Apple teknolojilerine sahip olacak ancak bir “bütçe dostu” olarak kalması adına bazı donanımsal özelliklerden yoksun olacak. LCD ekran kullanacak akıllı telefonun Face ID ve 3D Touch teknolojisine sahip olması bekleniyor. Bunun yanı sıra telefon 147.1 x 71.5 mm boyutlarında olacak. Tasarım bilgilerini paylaşan kaynaklardan yeni modelin fiyatıyla ilgili bir bilgi gelmedi, ancak 300 dolar civarında bir fiyata sahip olacağı tahmin ediliyor.

Ucuz iPhone

Kaynak