iphone x 52 1

iPhone X ve iPhone 8 Plus üretimi artıyor

KGI Securities’ten Ming-Chi Kuo, içerisinde bulunduğumuz üç aylık dönem içerisinde iPhone X ve iPhone 8 Plus üretiminin artacağını paylaştı.

Tutarlı tahminleriyle ün kazanan ve Apple ile ilgili önemli bilgiler paylaşan KGI Securities analizcisi Ming-Chi Kuo, iPhone X’in ve iPhone 8 Plus’ın üretiminin artırılmasına karar verildiğini duyurdu. Kuo, iPhone X’in ve iPhone 8 Plus’ın çok beğenilmiş olmasından ötürü Apple’ın böylesine kritik bir karar aldığını belirtti. İlk tahminlere göre iPhone X o kadar beğenildi ki sene sonuna kadar yaklaşık 26 milyon adet satacağı öngörülüyor.

apple iphone x 2

Kuo’ya göre Apple’ın üretimi artırmasındaki bir diğer neden de yaklaşan özel günler. Yılbaşı ve Çin Yeni Yılı gibi özel günlerde iPhone talebi artıyor ve Apple, depolarını doldurarak bu özel fırsatı kaçırmamak istiyor.

Açıklanana göre önceki çeyreğe göre içerisinde bulunduğumuz çeyrekte iPhone X üretimi yüzde 35-45 oranında artacak. Apple, iPhone X’in ve iPhone 8 Plus’ın üretimini aynı anda artırabilmek adına iPhone 8 üretimini yavaşlatmayı planlıyor. Tahminlere göre iPhone 8 üretimi Ekim ayından Aralık ayına kadar yüzde 50-60 oranında azalacak. Elbette ki bu kararda iPhone 8’in tahmin edilen satış rakamlarının diğer modellere kıyasla daha az aşağıda kalması etkili oldu.