karanlik mod nasil acilir 1

iPhone ve iPad’lerde Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

iPhone’un şimdi kullanabileceğiniz özelliklerinden biri de karanlık moddur. Apple iOS birçok özelliğe sahiptir ve Safari’de okumayı sevenlerden biriyseniz Apple gece okumalarında kullanabileceğiniz karanlık mod olarak bilinen bir özelliğe sahiptir. Bu yazıda, karanlık modunu Safari’de iPhone’larda ve iPad’lerde nasıl etkinleştirebileceğinize göstereceğiz.

Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir

iOS İçin Safari’de Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

iPhone’larını veya iPad’lerini Safari tarayıcısındaki web sitelerinde gezinmek için kullanan insanlar, iOS’un bu şık küçük özelliği geceleri okumayı kolaylaştıracak. Sadece mavi ışığı filtreleyen Gece Vardiyası’nın aksine, karanlık mod parlak ışıkları karanlık ışığa dönüştürür. İşte nasıl aktifleştirebileceğiniz.

  • Safari tarayıcısını başlatın ve okumak istediğiniz favori web sitenizi ziyaret edin.
  • Safari, yalnızca adres çubuğunun veya URL çubuğunun sol tarafında görünen çizgileri tıklatarak girebileceğiniz bir Okuma moduna sahiptir. Bunu yaptığınızda, Okuma moduna girersiniz.
  • Şimdi aynı çubuğun sağ tarafında gördüğünüz gibi A çiftine dokunun, aşağıda gösterilen bir menü belirir. İşte bu, sadece Siyah rengini seçin ve bitirdiniz. Siyah rengi seçtikten sonra, ekran arka planınız Siyah olur, nasıl göründüğünü görmek için aşağıdaki ekran görüntüsünü kontrol edin.

Geceleri göz yorgunluğu olmadan okuma keyfini çıkarabilirsiniz. Bunun yalnızca metin için olduğunu, resimlerin olduğu gibi olacağını unutmayın. Ve evet, yalnızca Safari tarayıcısı için geçerlidir, Safari tarayıcısı dışındaki herhangi bir şey ve etkinleştirdiğiniz web sitesi normale dönecektir. Bu, Safari tarayıcısında ziyaret ettiğiniz web siteleri içindir.