iphone se 21 1

iPhone modelleri Spectre güncellemesinden sonra yüzde 40 yavaşladı!

iOS 11.2.2 güncellemesinin yayımlanmasından sonra iPhone modellerinin tekli ve çoklu çekirdek testlerinden ortalama yüzde 40 oranında daha az puan aldığı ortaya çıktı. iPhone modellerinin iOS 11.2.2 ile gelen Spectre yamasından yalnızca yüzde 5 oranında etkileneceği söyleniyordu.

Spectre ve Meltdown güvenlik açıkları tam olarak teknoloji dünyasını altüst etti. İlk olarak Intel işlemcilerin, ardından AMD işlemcilerin bu açıklardan etkinlediği ortaya çıktı ve açıklar için yayımlanan güvenlik güncellemeleri işlemci performanslarını oldukça aşağı çekti. Paylaşılan benchmark puanları, iPhone modellerini de işlemci gücü kayda değer şekilde azalan cihazlar arasına ekledi.

Benchmark puanları, Spectre yamasının dahil edildiği iOS 11.2.2 güncellemesiyle birlikte iPhone modellerinin tekli çekirdek testlerinden ortalama yüzde 41, çoklu çekirdek testlerinden ise ortalama yüzde 39 daha az puan aldığını ortaya koydu. Bu durum Apple’ın akıllı telefonlarının, Intel işlemcilerinden daha fazla performans kaybı yaşadığını gösteriyor.

iPhone benchmark

iPhone modelleri beklenenden çok yavaşladı

Spectre açığından dolayı iPhone’ların yavaşlayacağı daha önceden de belirtilmişti, ancak bu yavaşlamanın yüzde 5 civarında olacağı, yani kullanıcı tarafından neredeyse fark edilmeyeceği söyleniyordu.  Yavaşlamanın çok daha fazla olması, bugünlerde işlemci yavaşlatmadan ötürü birçok davayla uğraşan Apple’ın başını ağrıtabilir. Bakalım iPhone kullanıcıları bu sonuçların ardından üreticiye tepki gösterecek mi.