iphone bulma 1

iPhone Kayıp veya Çalındıktan Sonra Ne Yapmanız Gerekmektedir?

iPhone’unuz az önce kayboldu ve şimdi panikliyor musunuz? Peki, geri alma şansınız nedir? Belirli adımları izleyerek iPhone’unuzu kurtarma şansınızı artırabilirsiniz.

iPhone kayıp ise evinizde veya iş yerinizde ya da yakınlarda başka bir yerde kaybolduğunu düşünüyorsanız, göze çarpması için yapabileceğiniz bazı hızlı şeyler vardır. Bir restoran ya da sinema salonu gibi bir yere bıraktığınızı bildiğinizde, onu izleyerek ve mesajını bulan kişiyi göndererek bir sonraki seviyeye taşımak istersiniz. Çalınan bir iPhone için berbat bir durum olsa da, kurtarılması veya hırsızların pişman olması için bu durumda yapmak isteyeceğiniz birkaç şey var.

Apple Watch’ınızla Pingleyin

Apple Watch’a sahip değilseniz bu adım sizin için geçerli değildir, ancak yaparsanız, aynı oda veya binada saklandığında eksik iPhone’unuzu izlemenin belki de en kolay yolu budur. Bunun çalışması için iPhone’unuzun aynı Wi-Fi ağında olması veya Bluetooth ile Apple Watch’ınıza bağlı olması gerekir, bu da size olası menzil hakkında bir fikir verir.

Apple Watch’da, Kontrol Merkezini yukarı kaydırın, ardından iPhone’unuzun size bir SOS sinyali vermesi için ping düğmesine dokunun. Hoparlörler iPhone’unuzda çalışmıyorsa veya hiçbir şey duyamıyorsanız, aynı simgeyi yaklaşık üç saniye basılı tutun; iPhone’unuzun LED flaşı da bip sesiyle birkaç kez yanıp söner. iPhone kayıp ise bunları yapabilirsiniz;

Denemek ve Bulmak için ‘Hey Siri’yi kullanın

Bu garip gelebilir, ancak bir Apple Watch’ınız yoksa, aynı konumda olduğunu düşündüğünüz bir iPhone’u bulmanın bir sonraki en hızlı yolu yüksek sesle “Hey Siri” demek. Yakındaysa, Hey Siri’nin dinlediğini belirten yüksek bip sesini duyabilir ve bir emir beklediğini bildirmek için Siri konuşan bile takip edebilir.

Konumumu iPhone’umu Bul ile Takip Et

Kimse görmediyse ve Apple Watch ya da Hey Siri numarası sizin için işe yaramadıysa, izleme aracına çevrimiçi olarak erişme zamanı gelmiştir. İPhone’umu Bul’u “Son Konumu Gönder” etkin olarak ayarlanmış ve yalnızca bu senaryo için kullanıma hazır olmalısınız.

iPhone Kayıp

Sahip olduğunuz başka bir iOS cihazında iPhone’umu Bul uygulamasına erişin ya da bir arkadaşınızın ödünç vermenize izin vermesine izin verin ya da icloud.com/#find adresindeki bir masaüstü tarayıcısında iPhone’umu Bul’a giriş yapın. (Mobil web uygulaması sürümünün çok iyi çalışmadığını unutmayın, bu yüzden iOS uygulamasını kullanmıyorsanız masaüstünde kullanın.)

İPhone’umu Bul uygulamasında, iPhone’unuzun nerede olduğunu veya haritada en son nerede bulunduğunu görebileceksiniz. İPhone’unuz cebinizden birkaç blok öteye düşerse, ilgili yeri bilmek, onu çabucak kurtarmanıza yardımcı olabilir. Sizinle aynı yerde ise, bir ses çalmanın vakti geldi (bir sonraki adıma bakınız). İPhone’unuz hareket halindeyse, iPhone’umu Bul, cihazın son bilinen konumunu gösteren yeşil bir nokta gösterecektir.