iPhone Ana Dugmesi 1

iPhone Ana Düğmesi İle Yapabileceğiniz 3 İlginç Şey

iPhone’unuzun Ana Sayfası düğmesi çoğunlukla ana ekrana geri dönmek, telefonun Dokunmatik Kimliğe göre açılması, uygulamaların değiştirilmesi ve Siri’nin tetiklenmesi için kullanılır. Ancak, yukarıda belirtilen işlevlerden ayrı olarak iPhone home tuşu düğmesiyle yapabileceğiniz 3 ilginç şey bulduk.

Üçlü Tıklatma İşlemi Atama

Herhangi bir üçlü tıklama eylemi atadığınızda, üçlü tıklama eylemi, üç kez iPhone home tuşu basıldığında hızlı bir şekilde tetiklenebilir. Okurken karanlıkta yardım etmek için çoğu zaman, kısayol, parlak renklerin beyaz yoğunluğunu azaltan “Beyaz Noktayı Azalt” dır.

iPhone Ana Düğmesi

Bu seçeneği etkinleştirdiğinizde, ekranın parlaklığını minimum parlaklığın üzerine indirir. Daha sonra ekran boyunca bir saydamlık ekler. AssistiveTouch, Klasik Ters Çevirme Renkleri, Renk Filtreleri, Beyaz Noktayı Azaltma, Akıllı Ters Çevirme Renkleri, Anahtar Kontrolü, VoiceOver ve Yakınlaştırma arasından seçim yapabilirsiniz.

Giriş Ana Sayfası Düğmesi Tıklama Hızı

Çift tıklama işleminin zaten farkındasınız, çift dokunma, arka planda çalışan uygulamaları seçebileceğiniz son uygulamalar penceresine yönlendirecektir. İkili ve üçlü dokunma işlevlerinde, bu hareketlerin üzerinde çalıştığı belirli bir hız vardır, hızlı olmasını istiyorsanız, hızı varsayılan hızda, yani hızlı olarak tutabilirsiniz.

Tıklamalar arasındaki hızı biraz daha yavaş tutmak isteyenler için, verilen seçeneklerden birini seçip rahatlığı ayarlamak zorunda kalacaklar. Bunu yapmak için, Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik -> Ana Sayfa Düğmesine gidin ve tıklama hızını seçin.

Tek El Modunu Veya Ulaşılabilirliği Tetikleyin

iPhone’ların Plus varyantını veya daha büyük ekranlı iPhone’ları kullanan kişiler için, Erişilebilirlik özelliğini veya varsayılan olarak açık olan bir el modunu kullanmaları gerekir. Ulaşılabilirliği tetiklemek için, sadece düğmeye iki kez dokunun; ekranın tamamı kolayca erişebilmeniz için tüm ekran aşağıya inecektir.

Bu genellikle kazayla tetiklenir, bu yüzden devre dışı bırakmak burada akıllıca bir seçenektir. Devre dışı bırakmak için, Ayarlar -> Genel -> Erişilebilirlik bölümüne gidin ve Erişilebilirlik yazan kaydırıcıyı etkinleştirin.