iphone 8 teknoekip 1

iPhone 8 Hakkında Tüm Detaylar

Apple’ın dönüm noktası olacağı düşünülen iPhone 8 için birçok sızıntı şimdiden gün yüzüne çıkmış durumda. İşte iPhone 8’in çıkış tarihi, fiyatı ve tüm detayları…

Apple’ı akıllı telefon sektörüne bomba gibi düşmesi beklenen yeni amiral gemisine az bir süre kaldı. İphone 8 adında gelmesi beklenen yeni model cihazın gündeme düşen konsept görselleri kafaları karıştırdı. Tüm bu karışıklığın yanında yeni model cihazın hangi yeniliklerle ve özelliklere sahip olacağı netleşmeye başladı. İşte yeni amiral gemisinin satış tarihi, fiyatı ve tasarım detaylarına dair her şey. Aşağıda görebileceğiniz fotoğrafta iPhone 7 ve iPhone 8 modelinin konsept görüntüsü birarada duruyor. Yeni tasarımda en fazla dikkat çeken bir detay ise konsept görselde ki ekran gövde oranı. Yani cihazın neredeyse çerçevesiz bir şekilde gelecek olması şimdiden heyecanlandırmış durumda. Bunun yanı sıra asistan Siri’de geliştirilmiş gibi duruyor. Siri hakkında bir detay ise artık asistan sizin bulunduğunuz ortamda neye ihtiyaç duyduğunuzu önceden tahmin edebiliyor. Ayrıca Home butonunun yeni modelde tam anlamıyla dokunmatik ekran olarak kullanılacağı ve butonun yanında FB bildirimlerinin yer aldığı fark ediliyor.

Bu bakımdan kullanıcılara gelen bildirimler artık yukarıdan aşağı değilde buton yanında yer alacak gibi duruyor. Elbette Gabor Balogh’un çizmiş olduğu yeni iPhone 8 konsept görsellerine bakarak yeni iPhone’un tıpkı bu şekilde çıkması beklemek pek doğru olmayacak olsa bile, daha önceki çizimlerinde ciddi derecede doğruluk payı ile sonuçlanmış olması bizleri umutlandırıyor.

iphone8 yeni kablo

iPhone 8 Yeni Bir Kabloyla Gelebilir!

Daha önceki model olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile Apple bir adım atarak kulaklık girişini kaldırmış ve yeni model olan iPhone 8 ile Apple’ın yeni bir kablo üreterek kullanıcıya bir sürpriz yapması bekleniyor. Yeni kablonun adı ise ‘Ultra Accessory Connector‘ olduğu yönünde. Yeni kablonun ise kulaklıklar için kullanılacağı iddia edildi. Son bir detay ise yeni kablonun USB-C ve Lightning’den daha küçük bir boyutta geleceği iddia edildi.

iPhone 8 Göz Taraması Yapacak!

Apple’ın yeni model amiral gemisi artık parmak izi sensörü yerine göz bebeği taraması ile geliyor. Bu bakımdan parmak izi sensörünün kaplamış olduğu alandan tasarruf yaparak kullanıcıların ekran kilidi veya parmak izi okutarak kilit açma işlevini daha pratik bir hale getirerek ekrana bakmasını isteyecek.
İphone 8 Kablosuz Şarj İle Gelecek!

En ünlü analistlerin başında yer alan Ming-Chi Kuo’nun yapmış olduğu iddialar doğrultusunda yeni iPhone’un kablosuzz şarja sahip olacağı iddia edildi. Bu iddiayı doğrulayan bir diğer detay ise Apple’ın yeni bir kablo üretecek olması ve kutuda Lightning kablosunun yer almayacak olması. Ayrıca bir diğer iddia ise diğer kablosuz şarjlar gibi olmayıp kullanıcının elinde bile şarj olmaya devam eden iPhone modeli olacağı.

Yeni iPhone’da Pil Sorunu Olmayacak!

İphone 8 modeliyle beraber tasarım baştan aşağı değişiyor. OLED ekran ile gelecek olan modelde devre kısmı ciddi anlamda küçülecek. Böylelikle pil için daha geniş bir alan açılmış oluyor. Bu bakımdan Plus modelinde yer alan pil normal boyutta olabilecek. Normal iPhone’in 2.800mAh civarı bir pille geleceği iddia ediliyor. Bu bakımdan yeni modelde ciddi bir pil ömrü sunulabilir.

iphone 8 1

İphone 8 Yerine 7S Gelebilir!

Beklenen iPhone 8 modelinde yer alan OLED ekranların üretimi yavaş bir şekilde gerçekleştiğinden iPhone 8 yerine 7S modellerini bu yıl görebiliriz. Belkide iPhone beklenenden hızlı çalışıp 7S modelini atlayabilir. Ayrıca iPhone Pro’nun geleceğide iddia ediliyor.

İphone 8’in Fiyatı Ne Kadar?

İphone 8 modelinin ciddi anlamda yüksek bir fiyattan geleceği şimdiden tahmin ediliyor. Bunun nedeni ise OLED ekranlar oluyor. Bu ekranların maliyeti yüksek olduğundan yeni model iPhone’un ABD üzerinde bile başlangıç satış fiyatının 1000 Dolar’dan fazla olacağı yönünde.

Yeni iPhone’ların ülkemizdeki satış fiyatının üzerine vergisi cartı curtuda eklenince ciddi anlamda bir fiyat ortaya çıkıyor ve cepleri zorlayacak olduğu görülüyor.

iPhone 8’in Çıkış Tarihi!

Apple’ın klasik tanıtımlarını hepimiz biliyoruz. Her yıl olduğu gibi Eylül ayı içerisinde bir lansman yapılarak cihazın tanıtılacağı ve Ekim ayı içerisinde ülkemize yeni cihazın geleceği düşünülüyor.

Ayrıca yeni cihazların çıkmasıyla beraber ciddi bir şekilde eski modellerde bir düşüşün yaşanacağı bu yıl artık daha net bir şekilde bekleniyor.