iPhone 8 guc tusuyla Siriyi etkinlestirmenize izin verebilir

iPhone 8, güç tuşuyla Siri’yi etkinleştirmenize izin verebilir

Kısa süre sonra çıkması beklenen Premium iPhone’un fiziksek ana tuş ile gelmesi bekleniyor. Apple’ın Siri’si cihazda güç tuşuyla etkinleştirilebileceği ortaya çıktı.

Bundan böyle iPhone 8’de güç düğmesi Siri’yi tetikleyecek. iPhone 8, HomePod ve 4K Apple TV gibi birçok Apple ürünü hakkında bilgileri gün yüzüne çıkaran geliştirici Guilherme Rambo, güç düğmesine basarak Siri’nin çağırılabileceğinin ufak bir jest olduğunu belirtiyor.

Ayrıca 9to5MAc ve MacRumors bu konuda bir rapor sundu.

Apple’ın Siri ile etkileşimde bulunulması için bazı yollar sunuyor. Sesinizle “ Hey Siri” dediğiniz an aktif olduğunu zaten biliyordunuz. Ancak iPhone’un dijital asistanını sesinizle değil de bir etkileşimle çağırmak isterseniz eğer, Apple bu konuda size bir yol daha sunuyor. iPhone 8’de güç düğmesine basarak Siri’nin açılmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak Siri’yi güç düğmesi ile açmak isterseniz, düğmenin yapmış olduğu işlevler giderek daha fazla işlevsellik kazanacak. iPhone’nunuzu kilitlemek ve uyandırmak için düğmeye basarsınız. Ancak kapatmak isterseniz uzun süreli basarsınız. iOS 11′in yeni sunmuş olduğu Acil Durum SOS seçeneği de güç düğmesine bağlıdır.

Kısa süre önce Bloomberg, Apple’ın yeniden tasarlamış olduğu iPhone 8’de yer alan güç düğmesine yeni bir çekirdek etkileşim özelliği yani yazılım çubuğu özelliği katacağını belirtti.