iPhone 7

iPhone 7 En Çok Satan Telefon Oldu

Akıllı telefon markalarının beklediği araştırma sonuçları bir bir yayınlanmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde genel olarak en çok akıllı telefon satan markalar duyurulmuştu. Şimdi ise hangi telefonun daha çok sattığı gösteren rapor ortaya çıktı. iPhone 7 yeniden zirveye yerleşmiş oldu. İşte detaylar.

Akıllı telefonların her sene ne kadar satış rakamına ulaşabildiğini öğrenmek için hem akıllı telefon markaları hem de analiz şirketleri sıkı bir çalışma yapıyor. Her sene başında yapılan çalışmayla beraber bir nevi markaların yıl içerisinde ne kadar başarılı olduğu da öğrenilmiş oluyor. Üstelik bu şekilde hangi marka rekabette ne kadar öne geçmeyi başarmış bunun bilgisi de alınabiliyor. Akıllı telefon dünyasında yapılan bu araştırmalar sadece yıl içerisinde elde edilen verileri ortaya koymakla kalmıyor bunun dışında yılın farklı çeyrekleri için farklı satış verileri de elde edilebiliyor.

Son olarak Strategy Analytics tarafından yapılan açıklamayla beraber 2017 yılının ilk çeyreği içinde akıllı telefonlarda nasıl bir satış dengesi elde edildiği ortaya çıktı. Paylaşılan araştırma sonuçları bu sene birçok sürprizinde elde edildiğini gösteriyor. Sadece Apple ile Samsung arasındaki yarış değil yayınlanan yeni listeyle beraber farklı markalarında rekabetin içerisinde yer almaya başladığını görüyoruz. Üstelik bu kez Apple ile Samsung arasında da dengelerde bir değişiklik söz konusu.

Apple iPhone 7 Modeliyle Yeniden İlk Sırada

Strategy Analytics tarafından paylaşılan son raporlara göre liderlik Samsung’un elinden Apple’ın eline geçmiş gibi gözüküyor. iPhone 7 akıllı telefonlarıyla şu an için piyasanın en çok satan akıllı telefon markası olmayı başaran Apple’ın aynı çeyreğe göre %6’lık bir yükseliş gösterdiği görülüyor.

iPhone 7

iPhone 7 akıllı telefonlarının satış rakamlarında elde edilen bu artış miktarı Apple’ı ilk sıraya taşımayı başarmış durumda. Toplamda iPhone 7 akıllı telefonlarının satış rakamının ise 21.5 milyon rakamına ulaştığını da belirtelim. Listede ikinci sırayı ise yine Apple’ın akıllı telefonu iPhone 7 Plus serisi alıyor. İkinci sırada yer alan modelin satış rakamının ise 17.4 milyon adet olduğu belirtiliyor.

Samsung Oppo’nun Gerisinde Kaldı

Tüm bunlarla beraber Apple’ın hemen arkasında listede sürpriz bir akıllı telefon modeli olan Oppo telefonlarının yer aldığı görülüyor. Çinli akıllı telefon devi Oppo’nun Oppo R9s akıllı telefon serisinin listede en çok satan 3.akıllı telefon modeli olduğu görülüyor. Tabi fark oldukça yüksek bir oranda.

Telefonların 3.sırayı almasını sağlayan satış rakamı 8.9 milyon olarak açıklanmış durumda. iPhone 7 akıllı telefonlarıyla karşılaştırıldığında ciddi bir fark söz konusu. Listede 4.sırada ise Apple’ın en büyük rakibi olan Samsung’un yer aldığını görüyoruz. Galaxy J3 modeliyle toplamda 6.1 milyon satış elde eden markanın listede 4.sırada yer aldığı görülüyor.