iPad Depolama Alani 1

İPad’de Depolama Alanı Nasıl Yönetilir?

Bir video çekerken veya büyük uygulamalar kurarken, iPad’inizde cihazınızın depolamasının daha az çalıştığını hatırlatan bir açılır pencere gösterilir. Belki de sadece iPad’inizde biraz saklama alanı gerektiren şeyleri reddediyor. Ve tüm iOS cihazlarında genişletilebilir bellek seçeneği olmadığından, iPad depolama biriminiz er ya da geç boşalır. Bu nedenle, iPad depolama alanınızı neyin karıştırdığını gözlemlemek gerekir. İPad’deki depolamayı yönetmek için aşağıdaki kılavuzumuzu takip edin.

iPad Depolama Alanı

iPad’de Depolama Alanın Yönetmek

iPad depolama alanınızı kaldıran uygulamaları gösteren bir ayar sunar. Daha fazla yönetebilirsiniz. Peki nasıl?

Ayarlar’ı açın, yalnızca Genel -> Depolama ve iCloud Kullanımı> Depolamayı Yönet seçeneğine gidin ve uygulamaların iOS olarak gösterilmesini bekleyin, hangi uygulamaların dahili depolama alanında ve iCloud depolama alanında en yüksek alanı kullandığını belirler. Buna göre tüm uygulamaları sıralayacaktır.

Uygulamalar listesi size ne kadar yer kaplandığını gösterecektir ve buradan iPad’de depolamayı yönetebilirsiniz. Uygulamalara dokunun ve onlarla neler yapabileceğinizi görün. Gigabaytlık yer kaplayan bir oyunsa, artık oynanmıyorsa kaldırmanız önerilir. Hiçbir şey müzikten daha hızlı dolmaz, eğer sık sık müzik dinlerseniz, büyük bir depolama alanı kullanması muhtemeldir. Kesinlikle kaldırılabilirler ve yalnızca en çok dinlediklerinizi saklarsınız. Diğerleri bana fotoğraf makinesiyle çekilmiş ve aynı şekilde iMessage yoluyla gönderilen bazı fotoğraflar ve videolar olabilir. İPad’inizde depolanan tüm fotoğrafları ve videoları PC’nize veya Mac’inize yedekledikten sonra silebilirsiniz.