ipad pro 8 1 1

iPad Pro 2018 bilgisayarlara kafa tutan donanımla geliyor!

Apple’ın yaz mevsiminde satışa sunması beklenen iPad Pro 2018 modelinin güçlü donanımsal özelliklere sahip olacağı iddia ediliyor. Apple’ın yeni tablet için şimdiden yeni donanımlar geliştirdiği yönünde söylentiler mevcut.

MyDrivers tarafından ortaya atılan bir takım iddialara göre Apple’ın gelecek sene satışa sunacağı iPad Pro modeli güçlü mü güçlü donanıma sahip olacak. Paylaşılan rapora göre tablet için çoktan çalışmalara başlamış olan Apple, yeni iPad’de göreceğimiz A11X Bionic yonga setini geliştiriyor. iPhone X’in A11 Bionic yonga setinden daha güçlü olan A11X Bionic, 8 çekirdeğe (3 adet yüksek performans odaklı Monsoon ve 5 adet enerji tasarrufu odaklı Mistral çekirdek) sahip olacak. Tabletin özellikleri arasında Face ID’nin de yer alması bekleniyor.

545059 back

iPad Pro 2018 daha fazla Apple Pencil özelliğiyle geliyor

Apple’ın tabletinin yazılım konusunda da bazı farklılıklarının olacağı tahmin ediliyor. Örneğin Apple Pencil şimdikinden çok daha fazla özelliğe sahip olacak ve iOS 11 ile eklenen özelliklerle cihaz daha fonksiyonel bir kullanım deneyimi sunacak.

Tüm bu özellikleri sayesinde laptop modellerine alternatif olarak değerlendirilebilecek iPad Pro 2018’in yaz mevsiminde tanıtılacağı öngörülüyor. Tabletin fiyatı ve diğer özellikleri hakkında tahminde bulunmak için henüz çok erken, ancak bu iddialardan anlaşılabildiği kadarıyla Apple yeni tabletine özen gösteriyor.