Patlayan iPad bataryası Apple Store’da paniğe neden oldu

Amsterdam’da bulunan Apple Store, iPad bataryasının patlaması üzerine havanın zehirlenmiş olabileceği korkusuyla tamamen boşaltıldı.


iPad bataryasının patlaması üzerine Hollanda’nın başkentindeki Apple Store tamamen boşaltıldı. İddialara göre Apple çalışanları müşterilerle ilgilendiği sırada kendi kendi patlayan batarya, çalışanlar tarafından güvenli bir kutuya kapatıldı. Şans eseri duman salınımı yapmayan ve alev saçmayan batarya, havaya bıraktığı kimyasallarla üç Apple Store çalışanını etkiledi. Nefes almakta zorlanan çalışanlar, ilk yardım ekipleri tarafından tedavi edildi.

Apple Store

Tedbir amacıyla Apple Store’a çağrılan itfaiye ekipleri, bataryadan çıkan zehirli kimyasalları temizleyebilmek adına mağazanın içerisini havalandırdı.

Genellikle Apple Store’da bu gibi kazalar yaşanmıyor, ancak batarya değişim programı kapsamında mağazaya getirilen cihazlar, hasarlı bataryalarından ötürü böylesine tatsız olayların yaşanmasına sebebiyet verebiliyor. Daha önceden İsviçre’de ve İspanya’da benzer olayların yaşandığı görülmüştü. Ancak şans eseri bu olayların hiçbirinde ciddi yaralanmalar olmamıştı.

Kaynak