iOS Tarama Gecmisi Nasil Temizlenir 1

iOS’ta Tarama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Gizliliğinizi korumak önemlidir ve cihazı diğer kullanıcılarla paylaşmak, dikkat edilmezse gizlilik sorununa yol açabilir. Tarama geçmişinizi, cihazınıza erişimi olan herkes görebilir. Neyse ki, iOS tarama geçmişi silmek çok kolaydır. Safari ve Chrome, özellikle iPhone ve iPad için iOS platformunda en popüler iki tarayıcıdır.

Ziyaret ettiğiniz eski siteleri veya cihazı kullanan kişilerin hangi web sitelerini ziyaret ettiğini göstermek istemediğiniz diğer siteleri kaldırmak istiyorsunuz. Tarayıcıda ziyaret ettiğiniz web sitelerinin kaydını tutmak istemiyor olabilirsiniz. Sebepleri ne olursa olsun, geçmişi iPhone veya iPad’inizden kaldırmanıza yardımcı olacak bir seçenek var. Nasıl olduğunu bilmek ister misiniz?

iOS Tarama Geçmişi Temizleme

iOS Cihazlarda Tarama Geçmişini Temizleme

Arama geçmişini Safari tarayıcısından Google Chrome tarayıcısından nasıl kaldırabileceğinizi göstereceğiz. Şu kolay adımları izleyin:

  • Safari’de göz atma geçmişini temizle
  • iPhone veya iPad’inizin ana ekranından Ayarlar’ı açın.
  • Sol bölmede, Safari’yi bulun ve üzerine dokunun. Sağ tarafta, aşağı doğru kaydırın. iPhone’unuz varsa, Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle’ye gidin.
  • Sadece Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Temizle’ye dokunun ve Sil’e basın. Geçmişi silmek, cihazdaki geçmişi, çerezleri ve diğer göz atma verilerini kaldıracaktır. Arama geçmişini Safari uygulamasından da temizleyebilirsiniz.

Şimdi geçmişin Safari tarayıcısında görünüp görünmediğini kontrol edin. Cihazda ziyaret ettiğiniz tüm geçmiş ve web sitesi verileri tamamen silinecektir.