ios 14 özellikleri

iOS 14 ile Hayatımıza Gelecek Olan Yenilikler ve Özellikler

Apple, iOS 14 ile iPhone kullanıcı deneyimini baştan tasarladı. Apple, iOS 14 sürümünü, WWDC 2020’de resmi olarak tanıttı.

iOS 14 özellikleri ile kullanıcılarına Ana Ekranı özelleştirme, Uygulamaları indirmeden keşfetme ve Mesajlarda bağlı kalmanın yeni yollarını için olanak sunar.

iOS 14 de ki en dikkat çekici özelliklerden biri ise Android işletim sisteminden alışkın olduğumuz Widget’lar iOS 14’te yeniden tasarlanarak kullanıcılara kolaylık sunuyor. Böylelikle Ana ekran daha verimli hale geliyor.

Bu widget’lar sayesinde herhangi bir Ana Ekran sayfasına farklı boyutlarda eklenebiliyor. Kullanıcılar isterseler zaman, konum ve etkinliğe göre Akıllı Widget Yığını oluşturabilirler.

iOS 14 yenilikleri neler?

Ana Ekran sayfaları üzerinden iş, seyahat, spor, eğlence gibi ilgi alanları için özelleştirilmiş widget’ları görüntüleyebilirsiniz.

Ana Ekran sayfalarının sonunda, bir kullanıcının tüm uygulamalarını otomatik olarak gezinmesi kolaylaştıran ve uygulamaları akıllıca yansıtan yeni bir alan olan Uygulama Kitaplığı yer alıyor. Ana Ekran sayfa sayısı kullanıcı tarafından belirleniyor. Ayrıca Uygulama Kitaplığına daha hızlı erişmek için kullanıcılar sayfaları kolayca gizleyebiliyor.

FaceTime ve telefon görüşmeleri ve Siri etkileşimleri, kullanıcıların yaptıklarının bağlamında kalmalarını sağlayan yepyeni bir kompakt tasarıma sahip olacak. Resim İçinde Resim desteği sayesinde iPhone kullanıcıları artık başka bir uygulama kullanırken video izleyebilir veya FaceTime araması yapabilecekler.

Uygulama Klibi, ihtiyaç anında uygulamayı keşfedilecek şekilde tasarlanmış durumda. Bu klipler uygulama deneyiminin küçük bir parçası olarak sunulacak.

Mesajlar kısmında ise artık sevdikleriniz ile bağlantıda kalmak ve önemli mesajlara hızla erişmek daha kolay olacak.

Kullanıcı isterse ileti listelerinin en üst kısmına ileti dizilerini sabitleyebilecek, sözler ve satır içi yanıtlar aracılığıyla canlı grup ileti dizilerine kolayca ayak uydurabilir ve bir görüntü veya emoji kullanarak bir grup fotoğrafı ayarlayarak konuşmaları isterse daha da özelleştirebilecek. Mesajlardaki yeni Memoji seçenekleri, ek saç stilleri, şapkalar, yüz kaplamaları ve daha fazlası ile daha kapsayıcı ve çeşitli olacak.