iOS 12

iOS 12 ile Apple’ın kopyaladığı 6 özellik

Her iOS sürümünde olduğu gibi iOS 12‘de de farklı uygulamalar ve hizmetlerden özellikler kopyalandı. Apple‘ın kopyaladığı özellikleri ve özelliklerin gerçek sahiplerini sizler için derledik.


WWDC 2018 etkinliğinde tanıtılan iOS 12’nin tüm detayları ortaya çıktı ve geliştiriciler için beta sürümü kullanıma sunuldu. Yeni işletim sistemiyle birlikte birçok yeni özellik kullanıma sunuluyor ancak her yeni sürümde olduğu gibi bunda da yalnızca bazı özellikler ön planda. Bu özellikler arasından hangilerinin başka hizmetler ve uygulamalardan kopyalandığını sizler için araştırdık.

Memoji

iOS 12 Memoji

Animoji’den yola çıkılarak geliştirilen Memoji, video görüşmelerinde kullanılması amacıyla kullanıcıların kendi dijital avatarını oluşturmasını mümkün kılıyor. Özellik oldukça kullanışlı, ancak Snapchat’deki Bitmoji ve Samsung’un AR Emoji özelliğinden kopyalanmış.

Screen Time

iOS 12 Screen Time

Apple, Screen Time ile kullanıcılarının akıllı telefon başında ne kadar zaman geçirdiğini öğrenmesine yardımcı olmak istiyor. Uygulamalarda ne kadar zaman geçirildiğini de gösteren Screen Time, Moment gibi birçok üçüncü parti uygulamadan kopyalanarak geliştirilmiş.

Siri kısayolları

iOS 12 Siri

Siri kısayolları, birçok işlemin tek bir tuşla veya tek bir ses komutuyla gerçekleştirilebilmesini sağlıyor. Apple’ın bu özelliği geçtiğimiz sene satın aldığı Workflow’dan kopyaladığı biliniyor. Ancak ortada bir satın almanın bulunmasından ötürü bu özelliğin iOS’e taşınmasına tam olarak kopyalama denilemez.

Apple Fotoğraflar / Size özel

iOS 12 Photos

Apple Fotoğraflar uygulamasına “Size özel” olarak isimlendirilen bir kategori eklendi. Google Fotoğraflar’a benzer özellikleriyle dikkat çeken uygulama, yeni iOS ile rakibinden bu özelliği kopyalamış.

FaceTime grup sohbeti

iOS 12 FaceTime

FaceTime, grup sohbeti özelliğine kavuşan son uygulamalardan birisi oldu. Özelliğin, 2016 senesinden beri App Store ve Google Store’da bulunan Houseparty’den (ve benzeri uygulamalardan) kopyalandığı tahmin ediliyor.

AR Uzunluk ölçme

iOS 12 AR

iOS 12 ile Apple’ın AR teknolojisine cisimleri ölçme özelliği de eklendi. Bu özelliğin son derece kullanışlı olduğu söylenebilir, ancak kullanışlı olması AR teknolojisini kullanan benzer uygulamaları kopyalamadığı anlamına gelmiyor.