iOS-12.2

iOS 12.2 Apple Kullanıcılarının Güncellemeyi Hemen Yüklemesi Gerekiyor

Apple, indirmek için iOS 12.2’yi piyasaya sürdü. iPhone’lar ve iPad’ler, şu anda satışta olan Apple AirPods 2 Bluetooth kulaklık ile uyumlu olacak. Güncellemeyi hakkında bilgileri burada açıklıyoruz.

iOS 12.2 Güncellemesi

Apple, iPhone’lar ve iPad’ler için bazı yeni özellikler getiren iOS 12.2’yi piyasaya sürdü. Böylece Apple, akıllı ev sistemi HomeKit’in gelecekte seçilen TV setleri ile birlikte çalışacağı güncelleme şartını yaratıyor. HomeKit destekli TV yakında iPhone’dan doğrudan çalıştırılabilir.

İlkbahardan itibaren Samsung TV’ler Apple’ın AirPlay 2 özelliğini ve cihazlarında iTunes Movies & TV şovlarını da destekleyecek. Bundan kısa bir süre sonra, gelecekte AirPlay 2’yi de destekleyen LG, Sony ve ABD’li üretici Vizio bunu takip ediyor. Bunun için ön koşul iOS 12.2’nin kurulmasıdır.

iOS 12.2

İOS 12.2 ile birlikte Apple, Apple News uygulamasıyla birlikte gönderilen sesli mesajların kalitesini de artırmak istemektedir. İMessage şu ana kadar sesli mesajlar için 8.000 Hz AMR kodeği kullanıyor. Ancak, WhatsApp’ın rekabeti bir süredir 24.000 Hz ile Opus kodeğini kullanıyor, iMessage da Opus kodeğini kullanıyor. Bu, çok daha net sesli mesajlara izin verecelk.

İOS altında “ekran saati” işlevini kullanmak isterseniz, artık özel günler için kısıtlanabileceğinden memnun olabilirsiniz. Bir zürafa, bir baykuş, bir köpekbalığı ve bir yaban domuzu ile haber uygulamasıyla arkadaşlarınıza gönderebileceğiniz dört animasyon daha var. Her zaman olduğu gibi, yeni iOS güncellemesinde güvenlik açıkları için önemli düzeltmeler var.