iOS 11

iOS 11 İçin İlk Değişiklik Haberleri

iPhone telefon ve iPad tablet modellerinde kullanılacak olan yeni seri mobil işletim sistemi olan iOS 11 işletim sistemi oldukça iddialı yenilikler ve köklü değişimlerle beraber gelecek. İşletim sisteminin en büyük değişimlerinden biri ise varsayılan uygulamalar modelinde olacak. iOS 11 sonrasında Apple’ın uygulama sisteminde de değişikliklere gidilecek.

Apple’ın işletim sistemleri çok daha içe dönük bir teknoloji kullanıyor. Özellikle iOS işletim sisteminde kullanılan teknoloji devinin bir hayli kuralcı bir işletim sistemi kullandığını biliyoruz. iPhone ve iPad kullanıcılarının resmi uygulama mağazaları dışında çok fazla uygulama kullanımı yapmasına izin vermeyen işletim sisteminin diğer bir kuralı ise varsayılan uygulamalar. iOS kullanılan cihazlarda Apple’ın kendi uygulamalarını varsayılan uygulamalar olarak atadığını ve sadece bu uygulamaları kullanımına izin verdiğini biliyoruz.

Varsayılan uygulama sisteminde değişikliklerin yapılamaması ise Apple’ın en çok eleştiri alan noktalarından biri olmuştu. Şimdi ise bu sistem için yeni bir haber ortaya çıktı. Apple’ın iOS 11 işletim sistemi olarak gelecek yeni işletim sisteminde varsayılan uygulamaların değişebileceği belirtiliyor. Eğer iddialar doğruysa kullanıcılar iOS 11 sonrasında iPhone ve iPad cihazlarında varsayılan uygulamaları illa Apple uygulamaları olarak kullanmak zorunda kalmayacak. Bunun yerine kullanıcıların istedikleri uygulamaları varsayılan uygulama olarak getirilebileceği belirtiliyor. Tabi henüz bu sistem için yeni bir duyuru ya da resmi doğrulama söz konusu değil.

iOS 11

iOS 11 Ne Zaman Geliyor?

Varsayılan uygulamaları geliştirerek artık kullanıcıların seçim yapmasına izin verecek olan iOS 11 işletim sisteminin ne zaman geleceği ise tekrar gündemde yerini aldı. Bu konuda ise resmi açıklama bulunmakta. Doğrudan Apple tarafından paylaşılan davetiye görselleriyle beraber ortaya çıkan tanıtım tarihinde 5 Haziran günü gösterildi. Apple’ın WWDC 2017 etkinliğinin yapılacağı 5 Haziran da ilk tanıtımı yapılacak olan yeniliğin iOS 11 işletim sistemi olması bekleniyor.

Tüm yenilikleriyle beraber tanıtılacak olan yeni işletim sisteminin tanıtımından hemen sonra ise beta sürümünü göreceğiz. Bakalım Apple’ın yeni işletim sistemi konusunda daha ne gibi yenilikler kullanıcılara sunulacak? Eğer tüm bu iddialar gerçekse Apple’ın en başarılı işletim sistemiyle karşı karşıya kalacağız.