iPhone 7 iOS 11.3

iOS 11.3 güncellemesi iPhone 7 modellerinin mikrofonunu bozdu

Apple’dan sızdırılan bilgilere göre iOS 11.3 güncellemesi bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin mikrofonunu bozdu. Bu sorundan ötürü bazı kullanıcıların arama sırasında hoparlörü kullanamadığı, bazılarının ise hiçbir şekilde sesini karşı tarafa iletemediği öğrenildi.

Apple’dan sızdırılan bilgiler bir başka iOS sürümünün daha iPhone modellerinde sorun yarattığını ortaya çıkardı. iOS 11.3 sürümünün yayımlanmasıyla birlikte bazı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları arama sırasında hoparlör özelliğini kullanamadığını ve bazıları da hiçbir şekilde mikrofonunun çalışmadığından şikayetçi oldu. Bir şekilde güncellemeden kaynaklanan bu sorun, şirket içerisindeki kaynakların paylaştığı bilgilere göre Apple servisleri tarafından ücretsiz olarak düzeltilebiliyor.

Bazı modellerde yalnızca akıllı telefonla eşleştirilmiş Bluetooth cihazının bağlantısını kesmek sorunu çözmek için yeterli oluyor. Ancak bunun da sorunu çözmediği durumlarda servis tarafından bir takım ses kontrol işleminin yapılmasına gerek duyuluyor. Bu kontrollerin ardından cihazın garantisi olup olmadığına bakılmaksızın tamir ediliyor.