os 11.3 Beta 2

iOS 11.3 beta 2 Güncellemesi İle Yeni Gelen Ne Var?

Test aşamasında olan iOS işletim sisteminin güncel versiyonu 11.3 beta 2 yayınlandı. Yeni güncellemenin getirdikleri neler?

Geliştiriciler için iOS 11.3 beta 2 sürümü dün yayınlandı. Test süreci devam eden versiyonun ilk beta’sı 24 Ocak’ta yayınlanmıştı.. Yeni beta sürümünde bazı sorunların çözüldüğü görülüyor.

Geliştiriciler için yayınlanan güncelleme Geliştirici Merkezi veya iOS cihazlarına yüklenecek olan geliştirici profili ile indirilebilir durumda. Yükleme gerçekleştiğinde, yatay zeminleri duvarları ve kapılar gibi dikey yüzeylerde yer alan nesneleri de tanıyan ARKit 1.5’de gelmiş olacak.Böylelikle düz olmayan şekillere sahip yüzeylerin haritası da doğru biçimde çıkarabilecek.

Otomatik odaklama özelliği de olan ARKit ile daha gerçekçi görüntüler elde edilebilirken, aynı zamanda dünya görünümü artık % 50 daha fazla çözünürlüğe sahip olacak. Böylelikle resim ve videoları daha gerçekçi görebileceğiz.

Yeni Animojilerin de yer aldığı iOS 11.3’te, iPhone X kullanıcıları aslan, ayı, kuru kafa ve ejderhadan oluşan yeni Animoji’lerle birlikte 16 farklı karaktere sahip olacaklar.

Diğer bir özellik ise İş Sohbeti. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Mesajlar uygulaması üzerinden firmalar ile iletişim kurabilmesi sağlabilecek.. Gelecek olan “İş Sohbeti” sayesinde bir firma görevlisi ile sohbet ederek istenen işlemler gerçekleştirilebilecek.

Pil durumunu gösteren ve değişim zamanı ile ilgili bilgi veren yeni bir özelliğin de sunulacağı güncellemeyi iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri kullanabilecek. İstenildiğinde güç yönetimi özelliği devre dışı bırakılabilecek.

Sağlık Kayıtları özelliği ile de sağlık kurumlarından gelen tıbbi verilerini sağlık uygulamasında görebilecekler.

Aile satın alımı için Face ID onayı, iBooks olarak adlandırıldı ve web siteleri için Apple ID ile oturum açma gibi özellikler keşfedilen diğer gelebilecek yenilikler olarak duyulmuştu.