Instagram Hikayeler

Instagram Hikayeler için Yeni Güncellemeler Geliyor

Instagram son yılların en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olmasına karşın sürekli güncellemelerde yayınlamaya da devam ediyor. Gelişimini bir yandan güncellemelere borçlu olan Instagram, şimdilerde ise Instagram Hikayeler bölümüne yeni bir özellik ekliyor. İşte detaylar.

Hikayeler, Snapchat uygulamasından alınmış olarak gösterilse de çok kısa bir süre içerisinde Snapchat’i geride bırakmayı başarmıştı. Günlük olarak 250 milyon kullanıcı sayısına ulaşmasıyla beraber bu alanda liderliği eline alan Instagram, söz konusu özelliği sürekli olarak da güncellemeye devam ediyor.

Son olarak Instagram Hikayeler için özel bir canlı yayın sisteminin yayınlandığını da görmüştük. Bu sistemle beraber kullanıcıların canlı yayınlarını Hikayeler üzerinde paylaşmaları mümkün kılınmıştı. 24 saat boyunca tekrar canlı yayın oynatabilme ayrıcalığı bir hayli sevilirken, şimdi ise Instagram Hikayeler kısmı için yeni bir güncelleme daha duyuruldu. Bu kez Instagram Hikayeler özelliği için etkileşimi arttıracak yeni bir sistem ortaya çıktı.

Instagram Hikayeler Favoriler Özelliği İle Birleşiyor

Doğrudan Instagram tarafından verilen bilgilerle beraber uygulamaya artık favoriler bölümü geleceği belirtiliyor. Favoriler kısmında ise kullanıcıların seçecekleri takipçileri olacak. Favori olarak gösterilen yeni kısımda kullanıcıların tüm favori kişileriyle doğrudan Hikayeler paylaşımı yapmaları da mümkün kılacak. Favori kullanıcılar bölümü oluşturulacak olan Instagram’ın hikayeler paylaşımlarının da bu alana eklenmesiyle beraber kullanıcılar arasındaki etkinlikte arttırılmış olacak.

Instagram Hikayeler

Doğrudan Instagram paylaşımlarının etkinliğinin arttırılmasını sağlayan sistemle beraber favori kullanıcı listeleri de oluşturulabilecek. Ayrıca favori kısımlarını da kendiniz düzenlemeniz mümkün kılınıyor. İstediğiniz şekilde favori düzenlemesi yaparak favori listelerinize kullanıcılar ekleyip çıkarabileceksiniz. Üstelik listelerden çıkarılan kullanıcılara da herhangi bir bildirim gitmeyecek. Sık kullanılanlar sekmesinin de bulunacağı yeni Instagram sisteminde Instagram Hikayeler özelliğinin kullanımının da çok daha fazla artması bekleniyor.

Instagram Hikayeler özelliğinin etkinliği ne boyutta artacak bilinmez ama yeni özellikle beraber genel olarak kullanıcıların iletişimlerinin de artması bekleniyor. Tüm bu özelliklerle beraber güncellemelerin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise net bir bilgi yok. Şu an için sadece Instagram tarafından söz konusu özelliğin test edildiği belirtiliyor. Testlerin sonuçlanmasıyla beraber güncelleme yayınlanacak.