Vestel Veo

İlk Yerli Otomobil “VEO” ya Ait Tasarımlar Ortaya Çıktı

Vestel’in ilk otomobili VEO’ya ait tasarımlar, tescil başvurusu sonucunda ortaya çıktı.


Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu üyelerinden Zorlu Grubu’nun elektrikli otomobil tasarımı Türk Patent ve Marka Kurumu’na  tescil başvurusu ile ortaya çıktı.

vestel Veo

Vestel’in 7 Eylül’de yaptığı tescil başvurusunun 9 Ekim tarihli Türk Patent ve Marka Kurumu Tasarımlar Bülteni’nde yer alması sonucunda ortaya çıkan  ‘VEO’ adlı otomobilin Burak Emre Altınordu, Kazım Doku ve Mehmet Kaya imzalı tasarımı ortaya çıktı.

vestel Veo

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun ilk otomobili prototipi 2019 yılının sonlarında ortaya çıkacağı düşünülüyor.

vestel Veo

 

Hürriyet Gazetesinden Emre Özpeynirci’nin açıklamasında: ‘’Biraz araştırdım projenin arkası yok, belli ki ‘bir köşede dursun gerekirse çıkarırız’ diye düşünmüşler.’’ diyen Özpeynirci, ‘’Yoksa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesindeki yerli otomobil projesine henüz başlanmamışken, projenin ortaklarından biri olan Vestel’e ‘hayrola’ diye sorarlar. Vestel böyle bir risk almaz.’’ dedi.

Konu ile ilgili olarak Zorlu Holding’den yapılan açıklama ise şu şekilde

’Bugün medyaya yansıyan “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda yer alan Zorlu Grubu’nun, Vestel Elektronik aracılığıyla otomobil tasarımı ile tescil başvurusu yaptığına yönelik” haberlerdeki bazı ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır.’’ diyen Zorlu Holding, açıklamasına şu şekilde devam etti;

‘’Vestel’in geleceğin elektrikli otomobil dünyasına kendi markası ile otomobil üretmek gibi bir planı bulunmamaktadır. Haberlerde bahsi geçen VEO; 1600 kişiyi aşkın Ar‑Ge ekibi ile 8 Ar‑Ge merkezinde yürütülen kokpit tasarımları, şarj istasyonu tasarımları gibi otomobil elektroniğinin de içinde yer aldığı konsept çalışmalar sırasında ortaya çıkarak, başvurusu yapılmış bağımsız bir tasarım çalışmasıdır.

Bilindiği üzere Vestel, 2017 yılında yaptığı 408 patent başvurusu ile Avrupa Patent Ofisi’ne (European Patent Office) en çok patent başvurusu yapan ilk 100 şirket sıralamasındaki tek Türk şirketidir. Vestel olarak ilgi alanımızın sadece otomobil elektroniği olduğunun altını çizer, haberlerde bahsi geçen konunun Türkiye’nin yerli otomobil çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla,

Zorlu Holding’’