Dunyanin ilk 5G telefonu ortaya cikti 5674 1

İlk 5G Telefon Görüldü

Barcelona’da düzenlenen MWC 2017 etkinliği sırasında, 5G konusunda ciddi bir gelişme gündemde yerini aldı.

Bu bakımdan donanım üreticilerinin ve servis sağlayıcılarının ilerleyen günlerde 5G için ciddi bir rekabete girecekleri şüphesiz biliniyor. Fuarda yer alan Çin merkezli üretici ZTE’de beklenmedik bir sürpriz yaparak dünyadaki ilk 5G telefonunu tanıttı.

Gigabit Phone adına sahip olan telefon, saniyede 1 Gigabit veri transferini sağlayabilecek şekilde üretilmiş durumda. Bu bakımdan şuana kadar kullanılan 4G servislerinden tam 10 kat daha hızlı bir şekilde veri transferi anlamına gelmekte.

5G Hayatımızı Değiştirecek!

Bu bakımdan 5G servislerinin tamamen 2019 ve 2020 yılları arasında net bir şekilde aktif olarak kullanılması beklenmekte. Fakat 2018 yılında Güney Koreli GSM operatörü KT Corp 2018 Kış Olimpiyatlarında test için 5G servisini sağlayacağını duyurdu. Bu bakımdan teste katılmak isteyen kullanıcıların 5G uyumlu telefonu olması gerekmekte. ZTE’nin yeni model gigabit Phone’u gibi, diğer üreticilerin de 5G donanımına sahip cihazlar üreteceği ve yeni testler düzenleyenler için akıllı telefonlarını sunacak olması bekleniyor.

Bakalım 5G hayatımızda ne gibi yenilikler ve değişiklikler getirecek? Merakla bekliyoruz.