IFA 2017in havali en iyi ve en tuhaf teknolojisi

IFA 2017’in havalı, en iyi ve en tuhaf teknolojisi

En yeni teknolojiler daha öncede olduğu gibi bu yılda IFA’da toplandı. İşte IFA 2017’de tanıtılan en havalı, en iyi ve sıra dışı teknolojiler…

IFA 2017, gün geçtikçe akıllı ve daha fazla ses kontrollü cihazları bir araya getirmeye başladı. Amazon Alexa, gelişmiş akıllı ev ürünlerinde başı çekiyor ve oldukça kullanışlı bir ürün olarak duruyor.

IFA’da tanıtılan birçok üründen en havalı duran ve en iyilerini sizler için listeledik. Bu listede tüm ürünler maalesef yer almıyor ancak dikkat çeken ürünlerin en başları bu listede bir nevi alt üyelerine öncülük edecek durumda.

Ses kontrolü

Amazon kısa bir süre önce Alexa’nın yakın bir zamanda Microsoft’un Cortana‘sıyla konuşabileceğini açıkladı. Bundan böyle bazı asistanlar diğer ses sistemleriyle entegre çalışabilecek gibi duruyor.

Telefonlar

YouTuber veya sürekli videolar çeken bir kişiliğe sahipseniz LG V30 tam olarak sizin için çıkmış bulunuyor. Geri kalanlar içinse Moto X4 herşeyden biraz daha iyisini yapıyor.

Sanal, güçlendirilmiş, karışık gerçeklik

Sanal gerçeklik ve Arttırılmış gerçeklik IFA 2017’de VR, AR ve MR olarak çeşitli kulaklıklar olarak karşımıza çıktı.

Dell, Asus, Acer ve HP, Karma gerçeklik kulaklık olarak karşımıza çıkıyor ancak Lenovo’nun Gezgini çok daha eğlenceli duruyor. VR’de Star Wars JEdi kılıç kavgaları ve lightsaber kumandası oluşturmak için yeni bir anlaşma yapıldı.

Akıllı evler

Gösteri sırasında bazı sürprizler meydana geldi. Samsung’un QuickDrive çamaşır makinesi,  normal bir çamaşır makinesine göre çok daha az enerji harcadığını iddia ediyor. Electrolux ise PerfecCare yıkayıcı ve kurutucu olarak, kuru temizlemeye göndermeniz yerine kıyafetlerinizi temizlediğini iddia etmekte.

Bosch, kendi sessiz çamaşır makinesini X-Spect adlı bir konsept hazırlayım cihazını da gösterdi. Çamaşır makinesi olup yıkama ve gıda maddeleri için ne yaptıklarını açıklarken sırasıyla evinizin çevresindeki cihazlara temizlik ve pişirme talimatları ileten el tarayıcısı olarak biliniyor.

Kulaklıklar, kulakiçi kulaklıklar ve AirPod rakipleri

Telefonlar son zamanlarda oldukça iddialı bir çıkışa sahip. Apple’ın son iPhone’larda yapmış olduğu kulaklık girişi kaldırma kararı ilk başta cesaret isteyen bir karardı. IFA’da bir dizi kablosuz kulaklık ve kulaklıklar tanıtıldı.

Apple’ın AirPod’larının özelliklerini çoğu barındırmıyor. Samsung, sıradışı bir ürün ile pil ömrü uzun ve kalp atış hızı monitörüne sahip yeni bir Icon X kulaklık tanıttı.

Kablosuz Sony WF-1000X kulaklıklar, Apple’da yer almayan bir diğer özellik aktif gürültü önleme özelliğine sahip.

Bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler

Son nesil olan 8. nesil Intel Core işlemciler ile donatılan dizüstü bilgisayarlar göze çarpmıyor değil. Acer, Asus ve Dell’in son nesil cihazları dikkat çekmeyi başarıyor.

Acer Predator Orion 9000 ilk dikkat çeken ürün ve tam anlamıyla kitlesel bir ürün. Işık ve süper gücüyle tatmin edici olarak geliyor.

Acer, Switch 7 ise siyahımsı bir baskıyla geliyor. Nvidia MX150 grafiğe sahip ve ince tablet modeline sahip. Diğer ince cihazların başında ise Lenovo ve Asus Zenbook Flip 14 yer alıyor.