İç çamaşırı tercihi sperm sayısını ve yoğunluğunu büyük ölçüde etkileyebiliyor!

Yüzlerce katılımcıyla yapılan bir araştırma, iç çamaşırı tercihinin erkeklerin sperm sayısını ve yoğunluğunu büyük ölçüde etkileyebildiğini kanıtladı.


Yaşam tarzımız, beslenme düzenimiz ve psikolojik durumumuz ile yakından ilişkili olan sperm sayısı, yapılan yeni bir araştırmaya göre iç çamaşırı tercihiyle de farklılık gösterebiliyor. European Society of Human Reproduction and Embryology tarafından yürütülen bir araştırmada, 18-56 yaşlarındaki 656 erkek incelendi. Ortalama olarak 26 vücut kütle indeksine sahip olan katılımcılardan, 2000 ve 2017 seneleri arasında olmak üzere 17 yıl boyunca örnek ve çeşitli bilgiler toplandı.

Deneye katılanların %53’ü (345) genellikle boxer giymeyi tercih ediyordu. Diğer katılımcılara kıyasla daha zayıf ve daha genç olan bu kişiler, anket sonuçlarına göre sıcak suyla duş alma alışkanlığına da sahipti. Bu katılımcılardan alınan sperm örnekleri incelendiğinde, farklı iç çamaşırlarını tercih eden kişilere kıyasla sperm yoğunluğunun %25, sperm sayısının %17, hareketli sperm sayısının ise %33 daha fazla olduğu gözlemlendi. Öte yandan sperm üretimini başlatan ve düzenleyen hormon (FSH) yoğunluğunun %12 daha az olduğu da fark edildi.

iç çamaşırı sperm sayısı

Araştırmada birçok iç çamaşırı türü kıyaslandı ve en büyük fark, boxer giyen kişiler ile külot veya slim boxer tercih eden kişiler arasında gözlemlendi.

Bilim insanları, farklı iç çamaşırları tercih eden katılımcıların FSH değerleri göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkan tabloda büyük bir fark bulamadı. Bunun yanı sıra, yüzlerce erkeğin incelenmiş olmasına rağmen bulguların genellenebilecek kadar kesin olmadığı da belirtildi. Fakat iç çamaşırı tercihinin dolaylı yoldan sperm sayısı üzerindeki etkisi, bu araştırma sayesinde ilk defa gözlemlenmiş oldu.

Kaynak