Hyperloop One yolcu podu ilk yolculuguna cikiyor

Hyperloop One yolcu podu ilk yolculuğuna çıkıyor

XP-1 DevLoop tüpünde 192 mil hızla çıktı.

Hyperloop One , yavaş çalışan, uçan kızağının versiyonunda bir çalışma sergiledikten sadece haftalar sonra şirket bir adım daha attı. Bu sefer, başlangıç, XP-1 yolcu bölmesini başarıyla test etti, 192 mph’a kadar olan hızlara ulaştı ve hızlandığında parkurda uçuştu.

Frenler başlamadan önce XP-1, 300 metreden biraz uzun süre yol aldı ve kademeli bir durağa yuvarlandı ve 192 mph’lık bir hıza ulaştı. Bu hız, Hyperolop One’ın sistemini, Japonya mermi treninden daha hızlı olmasa da, azami 155mph’lik bir hızla çalışan Kategori 1 hızlı trenin biraz önünde koyuyor .

Sonra tekrar, Hyperloop One planı, 750 mph’ye yaklaşan hızlarda bölmelerini itmek ama bunun açıkça 500 metre uzunluğunda bir tüp içinde test edilmesi zor olacak . Ancak, yavaş ve istikrarlı kilometre taşları karşılandı ve şirketin gerçek prototiplerini geliştirme gücünü gösteren bir gösteriydi.

XP-1’e gelince, şirket zanaatkarın 8.7 metre uzunluğunda, 2.7 metre uzunluğunda ve 2.4 metre genişliğinde olduğunu açıkladı. Bu, örneğin, bir NYC metro arabasından, yaklaşık yarım metrelikten daha dar – rahatsız edici derecede rahat değil, fakat aynı zamanda da geniş değil.

Şirket, Hyperloop Pod’un tüpten geçerken yarattığı sesi bir anlaşma yapmıştır. Londra’nın Jubilee Hattı gibi oldukça yeni bir havaalanı transit sistemi veya metrosu kullanan herkes için tanıdık bir ses olacak.

Hyperloop Bir ortak kurucusu olan Josh Giegel, ekibinin boru yoluyla potaya güç sağlamak için yaptıkları motorla gurur duyuyor. Birçok elektrikli cihaz yakın vakumda çalışmak için mücadele ederken XP-1 motoru dayanıklıdır ve Giegel’in kendi sözleriyle şimdiye kadarki en verimli motorlardan biridir.

Fakat motoru inşa etmek için Giegel’in ekibi sadece bir tane kurmakla kalmayıp, aynı zamanda onu verimli bir şekilde nasıl topladıklarını da hesaplamalıydı. Şirketin Nevada’daki Metalworks tesisinde, çalışanlar test için bu türden motorları 500’ü aşan bir sistem kurdu.

Şirket, dahili olarak, bu kap testini İkinci Aşamanın doruk noktası olarak açıklıyor ve dünyaya konseptinin uygulanabilir olduğunu gösteriyor. Giegel, Üçüncü Aşama’nın testlerin hızını arttırmakla kalmayacağını, ancak pratik kullanım sorunlarını çözmek olduğunu belirtti. Örneğin, podların vakum tüpüne sızıntı yapmadan girip çıkmalarını sağlayacak bir hava kilidi sistemi kurmak.

Giegel DevLoop tüpünü mevcut en az 500 metrelik uzunluğun ötesine uzatmaya gerek duymuyor; en azından günümüzde değil. Bunun yerine, gelecekte yapılacak testler, teknolojiye ilgi duyan ülkelerde gerçekleştirilecek. Muhtemelen, bir test bölümü yapılabilir ve onaylanırsa, şehirleri birbirine bağlayan tam bir döngü için kullanılabilir.

Şüphesiz, haftalar ilerledikçe daha fazla test ve daha fazla duyuru yapılacaktır, ancak her küçük adımda Hyperloop One sistemin çalışabileceğini kanıtlamaktadır. Buradan, yatırımcıları , düzenleyicileri ve herkesin yatırım yapmaya değeceğini ikna edici bir vaka oluşturuyor .

https://youtu.be/jjv7bB9hy0k