Huawei ABD kararnamesi 1

Huawei Whatsapp, Facebook ve Instagram İçin Tehdit Oluşturuyor

Başkan Trump’tan bir kararname, Google’ın Android ile Huawei’den ayrılmasını sağladı. Ancak bu şekilde kalmayacaktır. Şimdi WhatsApp ve Instagram, Wi-Fi ve SD kartlar gibi uygulamalar hakkında.

Huawei, Google’la yapılan anlaşmanın sona ermesine yanıt olarak cevap verdi. Diğer akıllı telefonlar için ayrı bir işletim sistemi başlangıç bloklarındadır ve halihazırda sonraki modellerde (örneğin, Mate 30 Pro kullanılan) geçerli durumda olacaktır. Ancak bu sorunun sadece bir kısmını çözer. Çünkü önceki akıllı telefonların sadece işletim sistemi ABD’den gelmiyor – en popüler uygulamalar ve sayısız sertifikalar bile Huawei’nin kaybedeceği bir şey.

SD Birliği Huawei’yi Dışladı

İlişkilendirme, SD kart standardını tanımlar; Huawei, SD kartlar için yeni cihazlar oluşturmak için kullanmamalıdır. Akıllı telefonlar söz konusu olduğunda, Çin, zaten kendi standartlarını kullandıkları için, muhtemelen bu konuda daha az endişe duyuyorlar. Dizüstü bilgisayar bölümü oldukça farklı görünmelidir.

Huawei

Basında çıkan haberlere göre, Wi-Fi İttifakı Huawei üyeliğini “geçici olarak sınırladı”. Bunun ne gibi sonuçları olduğu hala net değil. Huawei, Wi-Fi standartlarını kullanmaya devam ederken, Wi-Fi ve Wi-Fi Sertifikalı marka adlarını ve logolarını kullanamayacaktır. Daha önce, çip üreticisi ARM gibi tedarikçiler bile Huawei’den uzak durmuştu.

Whatsapp, Instagram Ve Facebook Uygulamaları Tehlikede

Başkan Trump’ın büyüsü daha da geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilirdi. Huawei, yeni işletim sisteminizi yeni telefonlarda çalıştırıp çalıştırmayı başarsa bile, en önemli uygulamaları kullanmadan yapmanız gerekebilir. ABD’nin talimatları raporun “iletişim tekniklerini ve hizmetlerini kurmaktan” kaçınmasını yasaklamaktadır.

ABD şirketlerinden Huawei App Store için hiçbir uygulama mevcut değildir. Sonuç olarak, WhatsApp, Facebook ve Instagram’ın yeni Huawei akıllı telefonlara kurulumu kolay olmayacak. Ayrıca bir dizi başka uygulama etkilenebilir. İşletim sistemine ve ayarlara bağlı olarak, bir yan kurulum düşünülebilir.