Huawei Servis

Huawei, Satışların Bu Yıl Ve 2020’de 100 Milyar Dolara Düşmesini Bekliyor

Geçen yıl, Huawei 2021 yılına kadar dünyanın bir numaralı akıllı telefon markası olma hedefini belirledi. Ancak, ABD merkezli şirketlerle iş yapmasını kısıtlayan son yasak, işini planlarını tutmaya karar verdiği ölçüde etkiledi. İki ABD teknoloji uzmanıyla Huawei’nin Shenzhen’deki merkezindeki bir etkinlikte, Huawei Technologies Co. Ltd’nin CEO’su Ren Zhengfei, şirketin bu yıl ve 2020’de yaklaşık 100 milyar dolarlık satış beklemesini beklediğini söyledi.

Huawei Satışları

Huawei Daha Ne Kadar Etkilenecek?

2018 yılında, Huawei 721,2 milyar Yuan (~ 104,16 milyar $) gelir elde etmişti. Geliri, 2017 yılına göre yüzde 19,5 oranında artmıştı. Ren, Huawei’nin ticaretinin 2021’de yeniden canlanacağı görüşünde. Ren, şirketin finansmanından etkilenmesine rağmen araştırma ve geliştirmeye harcamaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Google, ARM, Qualcomm ve Intel gibi önde gelen şirketlerden bazıları Huawei ile bağlarını kopardı. Son zamanlarda yayınlanan bir raporda, yasağın sadece Huawei’nin ABD’deki faaliyetlerini etkilemediği, aynı zamanda Avrupa ve Asya’daki bölgelerdeki etkisi olduğu da ortaya çıkmıştı.

Yakın tarihli bir raporda, Huawei’nin kendi HongMeng OS’sinin Android OS’den 60 daha hızlı olduğu iddia edildi. Çin şirketinin bildirdiği cihazlar için kendi geliştirdiği işletim sistemi üzerinde çalıştığı bildiriliyor; çünkü Android işletim sistemini yaklaşmakta olan cihazlarda Google hizmetleriyle kullanmasına izin verilmiyor.

Mayıs ayında Huawei ticaret yasağını açıkladıktan sonra ABD hükümeti durumu 90 gün geciktirerek durumu hafifletti. ABD makamlarının yasağı uzatıp artırmadığı veya iptal ettiği görülüyor. Yasak devam ederse, Çinli firma kendi işletim sistemini yılın üçüncü çeyreğinde ilan edebilir.