Huawei Haberleri 1

Huawei: Google’ın Android Lisansının Geri Çekilmesine İlişkin Açıklama

Huawei şu anda dünyadaki en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi ve tüm mobil sektördeki en önemli yenilik gruplarından biri. Trump hükümeti ticari kara listede teknoloji devini belirledi, Google Huawei Android lisansını geri çekti.

ABD hükümeti, teknoloji devi Huawei’yi ABD BIS’in (ABD Ticaret Bakanlığı) Sözde Varlık Listesi’nde (EL) giderek daha şiddetli ticaret savaşına soktu. Huawei’nin ABD’nin kara listesine girmesinden dolayı, ABD şirketleri yalnızca belirli şartlar altında Huawei’yle iş yapabilir.

Huawei

Huawei, Akıllı Telefon Müşterilerine ABD Kara Listeye Rağmen Güncelleme Sunuyor!

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kara listeme bağlı olarak Google, Huawei’e akıllı telefon için Android lisansını geri çekmek zorunda kalıyor. Google zaten bir tavır aldı ve mobil yardımcılığın ağır ve inovasyon motorunun mümkün olan tüm yardım ve desteği sağlamaya devam etmesini sağladı. Sonuçta, Huawei, Samsung’un arkasındaki dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinin sadece 2’si değil, aynı zamanda birçok mobil şebeke alanında da öncüdür.

Huawei’den Açıklama

Huawei açıklamasında, ‘Dünya çapında Android’in gelişimine ve büyümesine önemli katkılarda bulundu. Android’in küresel kilit ortaklarından biri olarak, hem kullanıcılara hem de endüstriye fayda sağlayan bir ekosistem geliştirmek için açık kaynak platformlarıyla yakın bir şekilde çalıştık.

Huawei, mevcut tüm Huawei ve Honor akıllı telefonları ve tabletleri için güvenlik güncellemeleri ve hizmetler sunmaya devam edecek. Bu, dünya genelinde satılan ve stoklanan cihazları etkileyecek. Dünya çapında mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunmak için güvenli ve sürdürülebilir bir yazılım ekosistemi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz ‘ dedi.