Huawei-Petal-Search

Huawei, Google’a Rakip Olacak Arama Motoru “Petal”ı tanıttı

Huawei’ye ABD’li firmaların uyguladığı ambargo sonrasında Huawei Petal arama motorunu tanıtıldı.

Huawei Petal arama motoru tanıtıldı

Geçtiğimiz günlerde Google’ın ABD hükümetinden işbirliğini uzatmak istediğine dair bilgiler gelmişti. Ancak Google henüz bu konuda net bir dönüş alamadı. uygulanan ambargo nedeni ile de Huawei, Google PlayStore rakip olacak olan AppGallerry sistemini tanıtmıştı.

ABD – Çin arasında olan ambargo’nun bir getirisi de Google’a alternatif olacak olan ve yine Huawei tarafından tanıtılan yeni arama motoru Petal oldu. Petal geçtiğimiz gün kullanıcıların beğenisine sundu.

huawei petal arama motoru tanitildi 1

Petal arama motorunu deneyimlemek için Huawei AppGallery üzerinden indirmeniz gerekiyor.  Petal arama motoru üzerinden arama, müzik dinleme, otel rezervasyonu yapma, haber okuma, hava durumu tahminlerine bakmaya kadar bir çok işlemi gerçekleştirebilir veya herhangi bir uygulamayı indirebilirsiniz.

Huawei yetkilileri, yukarıda bahsettiğimiz özelliklere yenilerinin de ekleneceğini belirtti. Yaklaşık bir yıldır geliştirme sürecinde olan arama motoru, test aşamasında Huawei Search olarak isimlendirilmişti.

huawei petal arama motoru tanitildi 2

Ayrıca Petal, 3. parti APK uygulamalarının yüklenmesini de kolaylaştıracak geliştirmeleri içeriyor. Ancak indirmek istediğiniz uygulama AppGallery’de mevcutsa sizi otomatik olarak AppGallery’e yönlendirerek uygulamayı indirmeniz kolaylaştırılıyor.

Şu an için bazı ülkeler özelinde sunulan uygulama, Çok yakında tüm ülkelerde kullanılabilir olacak.