Huawei HongMeng 1

Huawei, Birçok Ülkede Hongmeng OS İçin Ticari Marka Taleplerini İletti

Huawei, alternatif işletim sistemi için çok çalışıyor ve Ekim ayında HongMeng işletim sistemine sahip ilk cihazları piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Markanın test amaçlı olarak 1 milyon cihaz gönderdiği ve ayrıca dünya genelinde artan sayıda ülkede HongMeng adını markalaştırmak için çok çalıştığı bildirildi.

Birçok Ülke HongMeng İsmini Tescilli Etti

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) Global Marka veri tabanındaki en son patent, HongMeng isminin tescilli olduğu bir markanın, Avustralya, Kanada, Kamboçya, Avrupa Birliği, Endonezya, Hindistan, Meksika, İspanya, İsviçre ve Tayland gibi birçok ülkede doldurulduğunu ortaya koymaktadır.

HongMeng

Geçen ay, HongMeng ticari markası Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA) tarafından onaylandı. Ticari marka açıklamaları, HongMeng’in akıllı telefonlardan tabletlere ve PC’lere kadar bir dizi cihaz için kullanılacağını göstermektedir.

Sıfırdan yeni bir mobil işletim sistemi kurmak kesinlikle kolay değil ve Android ve iOS gibi yerleşik oyuncularla rekabet etmek hiç şüphesiz zorlu bir girişim olacak. Buradaki en büyük faktör uygulama desteği ve Huawei’nin Google Play’in yerine geçecek 900.000 uygulama portföyüne sahip olan Aptiode’la ortak olabileceği raporlarını gördük.

Huawei kendi App Gallery mağazası da var, ancak alakalı kalmak istiyorsa en iyi uygulamaların çoğunu oraya getirmeniz gerekecek. Sonunda, daha fazla rekabet daha iyi ürünlere yol açıyor, bu nedenle Huawei’nin işletim sisteminin mağazalarında neler olduğunu görmek için sabırsızlanıyoruz.

Huawei, Hongmeng’i başarıyla serbest bıraksa bile, dünyanın en büyük telefon üreticilerinden biri olarak konumunu korumak için bir savaşla karşı karşıya. Samsung, Amazon ve Microsoft da dahil olmak üzere dev firmalar, Android ve Apple’ın iOS akıllı telefon ikilisini üstlenmeye çalıştı.