Huawei’den büyük başarı: Apple’dan daha çok telefon satmayı başardı!

IDC tarafından paylaşılan veriler, geride bıraktığımız çeyrekte Huawei’in akıllı telefon satışında Apple‘ı geçtiğini gösteriyor.


Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, tam yedi yıldır Samsung’un lider olduğu ve Apple’ın ikinciliğini koruduğu sıralamayı bozmayı başardı. IDC tarafından paylaşılan rapora göre üretici, senenin ikinci çeyreğinde Apple’dan daha fazla akıllı telefon satışı yaparak ikinci sıraya yerleşti.

Üç aylık dönem boyunca dünya çapında 348,2 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirildi ve bu sayı, önceki senenin ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 1,8 az. En çok telefon satışı yapan üreticilerin yer aldığı sıralamada yalnızca Samsung’un telefon satışlarında azalma yaşandığı kaydedildi.

Bir sene önce yüzde 11 pazar payına sahip olan Huawei, yüzde 40,9 oranındaki büyük bir artışla pazar payını yüzde 15,8 oranına yükseltmeyi ve Apple’ı yüzde 3,7 oranla geride bırakmayı başardı. Öte yandan, bir diğer Çinli akıllı telefon üreticisi olan Xiaomi de pazar payını yaklaşık yüzde 50 oranında yükseltti. Xiaomi’nin büyüme oranı bir hayli yüksek ve bir sene içinde bu üreticinin de Apple’ın yerini alabilmesi gayet mümkün.

Paylaşılan veriler IDC’ye ait ancak Canalys ve Strategy Analytics gibi kuruluşlardan da verilerin doğru olduğu, yedi senelik sıralamanın değiştiğine yönelik açıklama yapıldı.

Kaynak