Huawei

Huawei, 9 Ay içinde 100 Milyondan Fazla Telefon Sattı

Çin’li dev akıllı telefon üreticisi 2017 Ocak-Eylül dönemi içinde 100 milyondan fazla cihaz sevk ettiğini doğruladı. Huawei’nin 2016 sevkiyatı 140 Milyon Cihaz olarak kayda geçmişti.

Bu yıl içinde özellikle Mate 10 ile adını daha fazla duyurmayı başaran Huawei, Satış rakamları konusunda geçtiğimiz haziran ve temmuz aylarında ezeli rakiplerinden biri olan Apple‘ı geçmişti.

“Yapay zekaya sahip ilk cihaz” olarak lanse edilen Mate 10 serisi cihazların Huawei‘nin satış adetleri olarak artış sağlayacağı ve bu konuda rakiplerini zorlayacağı aşikar.

Huawei’nin üst düzey yöneticisi olan Yu Chengdong, bu büyüme ile şirketin operasyon gelirlerinin 2017’nin ilk 9 ayında yüzde 30’dan fazla arttığını açıklayarak; üst segment müşterilere ulaşarak orta sınıf ve premium ürünlerde büyümeyi istediklerini de belirtti. Dünya genelinde 10 binden fazla çalışanlarının olduğunu hatırlatan Huawei yöneticisi, yaptıkları Ar-Ge yatırımlarıyla üst sınıfta büyümeyi hedeflediklerini sözlerine eklemeyi de ihmal etmedi.

Daha önce de Huawei tüketici grubu CEO’su Richard Yu ezeli rakipleri olan Apple ve Samsung’a karşı şunları dile getirmişti: “Bizim planımızda o şirketleri geçmek bulunuyor. Belki mütevazi davranmıyorum ama kimse Huawei şirketini durduramaz. Biz, Avrupa ve Asya kıtasındaki en büyük perakendecilerden biriyiz. P ve Mate serisiyle de müşterilere kendimizi gösterdik.”

Huawei 2017 içinde satış noktalarını da arttırdı.

Satış noktalarını yüzde 19 artırarak 42.900 satış noktasına ulaşan Huawei, yüzde 30’luk bir büyümeye de imza atmış da oldu.