1515760356 Honda CES 1 1

Honda, CES 2018’de “3E Robotic Concept”ini Tanıttı

Honda, CES 2018’de fuarında tanıttığı 3E Robotic Concept’i insanların ihtiyaçlarını anlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir dizi deneysel teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.

3E konsepti ismini Yetkilendirme, Deneyim ve Empati kelimelerinin (tabi ki ingilizce) baş harfinden alıyor.

Yetkilendirme konsepti, robot teknolojisi ile insan fizyolojisinin güçlü yanlarını birleştiriyor. Yapay zeka kullanabilen 3E-D18 modeli, arama, kurtarma, yangın, inşaat ve hatta tarım da dâhil olmak üzere çok sayıda üst yapıyla donatılabilen otonom bir off-road araç olarak öne çıkıyor.

Deneyim başlığı için ise 3E-C18 adını verdiği bir aracı geliştiren Honda, girişimcilerin, sanatçıların ve toplum için değer yaratmanın yeni yollarını arayan diğer kişilerin faaliyetlerini destekleyen bir mobil platform olarak hizmet veriyor. 3E-C18 ayrıca, insanların hareket etme ve çalışma biçimlerini gözlemleyerek öğrenebiliyor.

Empati ise, robotik cihazların insanlarla karşılıklı empati kuran ve insanları etkinliklerinde destek veren bir konsepti temsil ediyor. Yapay zekâ teknolojisini uyguladığı 3E-A18 bu sayede insanlarla iletişim kurabiliyor ve işbirliği yapabiliyor.