hayvanlar

Hangi hayvanlar en çok insan ölümünden sorumlu?

Yapılan araştırmalarla her sene en fazla insanın ölümüne sebep olan hayvanlar belirlendi. Araştırma sonucunda aslında en zararsız olarak görülen hayvanların en çok insan ölümüne neden olduğu bulundu.

Aslan, kaplan, timsah, ayı… Uzun zaman önce bu canlılardan çok daha uzaklara yerleşmiş olsak bile bazı sıra dışı olaylarda insanların bu büyük avcılarla karşılaşabildiği ve yaşamını yitirdiği biliniyor. Elbette insanı öldürme gücüne sahip olan birçok canlının bulunduğu söylenebilir, ancak gerçekte hangisi en fazla insan ölümünden sorumlu? Yapılan araştırmalar, aslında birçok kişinin aklına gelmeyen canlıların bizler açısından en tehlikeliler olduğunu gösteriyor. İşte en çok insanın ölümünden sorumlu hayvanlar:

Köpek balıkları

Listemizin en başında en tehlikeli canlılardan birisi olarak görülen (Hollywood sayesinde) köpek balığı yer alıyor. Senede yaklaşık 75 köpek balığı saldırısı yaşanır ve bunların yaklaşık 10 tanesi ölümle sonuçlanır. Yani sanıldığı kadar tehlikeli değiller.

İnekler

hayvanlar 2

Evet yanlış görmediniz, inekler köpek balıklarından daha ölümcül. İnsanlara oldukça yakın yaşayan bu canlılar, sadece ABD’de her sene yaklaşık 25 kişiyi öldürüyor.

Karıncalar

hayvanlar 7

İnanması güç olabilir ancak karıncalar her sene yaklaşık 30 kişinin ölümünden sorumlu. Bu canlılar genellikle zehirle değil, yemeklere girmeleriyle insanları öldürüyor.

Aslanlar

Slide1627

Özellikle Afrika’da insanlara oldukça yakın alanlarda yaşayan aslanlar, doğal yaşam alanlarının giderek küçülmesinden ötürü yakındaki köylere saldırabiliyor.Her sene 70 insanın aslan saldırısında yaşamını yitirdiği biliniyor.

Geyikler

hayvanlar 5

Geyiklerin sivri boynuzları insanları öldürebilecek kadar büyük olabilir, ancak bu hayvanlar genellikle yollara çıkarak insanların yaşamına son veriyor. Her sene 120 kişinin ağaçların arasından otomobilin önüne atlayan geyikler nedeniyle yaşamını yitirdiği biliniyor.

Su aygırları

Slide1025

Dünyanın en büyük çenesine sahip olan su aygırları, bölgesinde bulunan tüm canlılara saldırmasıyla tanınan bir hayvandır. Her sene yaklaşık 3000 kişini su aygırı saldırısında yaşamını yitirdiği bilinmektedir.

Köpekler

housetrain adult dog hero

Köpeklerin her sene 25 bin insan ölümüne neden olduğu biliniyor. Bazı ülkelerde (örneğin Hindistan) köpek ısırıklarıyla kuduzun yayıldığı, yaklaşık 20 bin kişinin hastalığa bağlı olarak hayatını kaybettiği biliniyor.

Yılanlar

hayvanlar 3

Tarla, çiftlik, bahçe gibi yerlerde gizlenebilen yılanlar her sene 50 bin insanın ölmesinden sorumludur.

Çeçe sineği

hayvanlar çeçe sineği

Zararsız görünmesine rağmen uyku hastalığının taşıyıcısı olan çeçe sineği, bu tehlikeli hastalığı her sene 500 bin kişiye bulaştırır ve hastalığa yakalananların yüzde 80’i yaşamını yitirir.

Sivrisinek

Slide626

Yaz mevsimine yaklaşmamızla birlikte yeniden  evlerimizdeki yerini almaya başlayan sivrisinekler, her sen en çok insanı öldüren canlı olarak tanınır. Bu canlılar sıtma ve dang humması gibi hastalıkları taşıyarak her sen yaklaşık 1 milyon insanın ölmesine neden olur. Afrika’nın birçok konumunda sivrisinek tehlikesinden ötürü bataklık kurutma çalışmaları düzenlenmektedir.