Güney Kore vergi kaçakçılığı nedeniyle kripto para kullanımını yasakladı!

Bir süredir kripto paraları inceleme altında tutan Güney Kore, kripto paraya yatırım yaparak vergi kaçırmaya çalışılabileceğini söyleyerek kripto para kullanımını yasakladı. Ülkenin bu yasağı duyurmasının ardından birçok kripto para değer kaybı yaşadı.

Kripto paralara bir darbe de Güney Kore’den geldi. Ülke yetkilileri, bir süre kripto parayı mercek altına almalarının ardından dijital para teknolojisinin vergi kaçırma amacıyla kullanılabileceğine karar verdi ve kripto paranın kullanımını yasakladı. Ülkede kripto para birimlerinin değerinin, dünyanın diğer bölgelerindeki para birimleri değerine kıyasla çok daha fazla olmasından ötürü CoinMarketCap gibi platformlar Güney Kore’yi hesaplamalarının dışına çıkardığını duyurmuştu. Kripto paraların değerinin ülkede ilginç bir şekilde fazla olması, kripto paraların durumu üzerinden kumar oynandığı iddialarını gündeme getirmişti.

Güney Kore kripto para

Kripto para ticareti kötü durumda

Ülkenin bu kararından ötürü kripto para sektöründe bulunan şirketler zor durumda kaldı. Bu şirketlerden birisi olan Coinone, hükümetin kendilerini kumar oynamakla suçladığını ancak böyle bir şey yapmadıklarını açıkladı. Ülkedeki durumdan ötürü kripto para ticareti yapan şirketler oldukça zor durumda.

Kripto para ticaretinin yasaklanmasının ardından ülkedeki tüm kripto para değerleri düşüş gösterdi. Bitcoin ülkede yüzde 21 oranında değer kaybetti, ancak hala dünya genelindeki Bitcoin’e kıyasla yüzde 30 daha değerli. Bu yasağın kalıcı olup olmayacağı henüz bilinmiyor.