Materyal Tasarım

Google, yeni aracıyla geliştiricilere Materyal Tasarım konusunda yardımcı olacak

Google, Materyal Tasarım’ı daha fazla yaygınlaştırabilmek adına Material Theming’i kullanıma sunuyor. Stock Android ile daha uyumlu uygulamalar ve temalar yapılmasını mümkün kılacak bu araç, geliştiricilere birçok konuda kolaylık sağlayacak ve yol gösterecek.

Uzun bir süredir Materyal Tasarım’ı yaygınlaştırmaya çalışan Google, şimdi de geliştiricilere destek olarak daha fazla uygulamanın ve temanın bu tasarımdan faydalanmasını amaçlıyor. Google, geliştiriciler için Material Theming isimli bir aracı kullanıma sunacağını ve bu aracın Materyal Tasarım’a uygun temalar, uygulamalar geliştirme konusuna geliştiricilere yol göstereceğini, kolaylık sağlayacağını duyurdu.

Materyal Tasarım

Material Theming’in kullanım şekli oldukça basit. Geliştiricilerin tek yapması gereken Google tarafından belirlenmiş kısıtlamalara sahip olan Material Theming ile uygulamalarını veya temalarını düzenlemek. Araçta bulunan tüm renkler ve tasarımlar, Google tarafından yalnızca Materyal Tasarım’a uygun olmak üzere özenle seçilmiş. Yani Material Theming’i kullanarak tasarım değişiklikleri yapmanın Google’ın istediği ölçütlerde uygulama tasarlamak için yeterli olduğu söylenebilir.

Google, bu yeni araçla birlikte Material.io web sitesini de yeniledi.