androidinstantapps 1

Google Play’de Önce Dene Sonra İndir Dönemi Başlıyor!

Eğer bir Android kullanıcısı ve aynı zamanda Google Playstore’dan uygulama indirdiğinizde beğenmeyip, yeni uygulama arayışınıza keşke bunu indirmeseydim diyerek, yeni arayışa devam edenlerdenseniz; tamda size göre bir yenilik geldi diyebiliriz. Google Play’den uygulamaları indirmeden önce deneyebileceksiniz!

Google’ın 2016 içinde duyurduğu ve geçen mayıs ayında geliştiricilere açılan yenilik olan Instant Apps özelliği, Google PlayStore‘a geldi. Bu sayede kullanıcı bir uygulamayı tamamen indirmeden deneyebilme imkanına sahip oldu. böylelikle uygulamanın tamamını indirmediğiniz içinde bir veri tasarrufu da elde etmiş olacaksınız.

Google yapmış olduğu açıklamada “Şimdi dene” istemiyle, hangi uygulamaların Instant Apps özelliklerini destekleyeceğini her zamankinden daha net göstereceğini belirtti. Google I/O konferansı sırasında, geliştiricilerin daha sağlam Instant Apps oluşturabilmesi için çeşitli kurallar getirmişti.

Aynı zamanda Google tam uygulama akışını çoğunlukla akış yoluyla simüle ediyordu ve yeni Instant Apps uygulamaları, uygulamanın tam sürümünden ayırt edilemez bir deneyim sunması amaçlanıyor. Dolayısı ile geliştiricilerin de bu yönde uygulamalarını geliştirmeleri gerekiyor.