google play store
google play store

Google Play Store ile artık depolama alanı görünecek!

Google Play Store, yeni olacak olan özelliği sayesinde telefonunuzda azalan hafızanızda yer açma işlemiş daha da kolay duruma gelecek.

Android kullananların Google Play Store’u açıp indirdikleri uygulamalara baktıklarında yeni olacak olan bu özellik sayesinde kalan depolama alanını rahat bir şekilde görecektir. Önceki  zamanlarda da dile getirilen bu özellik, geçtiğimiz günlerde Reddit kullanıcısı tarafından keşif edildi. Kullanıcılar artık telefonlarında depolama alanını hem sayısal hem de yüzdelik dilim olarak görebilecekler.

Google Oyun mağazası
Google Oyun mağazası

Yeni olan bu özelliği keşfetmek için telefonunuzdan Google Play Store‘u açıp ‘Uygulamalarım ve Oyunlarım’ olan bölüme tıklayın. Daha sonra ‘Yüklü’ bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Özellik sadece bundan ibaret kalmıyor. eğer boş alanınız az kaldıysa ve biraz daha yer açmak istiyorsanız depolama sekmesine basmanız yeterli. Bu durum sayesinde yer açmak için kaldırabileceğiniz uygulamalar önünüze bir liste halinde sunulacaktır.

Yeni olan bu özelliğin en güzel tarafı ise hafıza alanını açmak için kaldırılacak olan uygulamalar listesi en çok kullanmadığınız uygulamalar şeklinde önünüze çıkacaktır. En çok kullanılan uygulamalar ise listenin en alt kısmında yerini alacaktır.